Kredi kartımın son ödeme tarihini nasıl değiştirebilirim?

İçindekiler:

  1. Kredi kartımın son ödeme tarihini nasıl değiştirebilirim?
  2. Son ödeme tarihi geçerse ne olur?
  3. Bir sonraki son ödeme tarihi nedir?
  4. Kredi kartı ekstresi nasıl bakılır?

Kredi kartımın son ödeme tarihini nasıl değiştirebilirim?

Bu durum kullanıcı için büyük bir avantaj sağlasa da aynı zamanda biriken ve ödenmeyen borçlar anlamına gelmektedir. Hesap kesim tarihiniz değiştirmek için; İnternet bankacılığı ile, "kredi kartı" bölümünden "hesap kesim tarihi değiştirme" seçeneğinden işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Son ödeme tarihi geçerse ne olur?

Kredi kartınızın borcunun son ödeme tarihi geçtiği takdirde, ödemediğiniz her gün için gecikme ve akdi faiz ödersiniz. Söz konusu faiz günlük olarak hesaplandığından dolayı 1 günlük gecikmeler için de geçerlidir. Bu nedenle bir gün geç ödediğinizde, bir günlük gecikme ve akdi faiz ödemiş olursunuz.

Bir sonraki son ödeme tarihi nedir?

Son ödeme tarihi, borcunuz tamamını ya da ödemeniz gereken asgari tutarı ödeyebileceğiniz son gündür. Bu tarih hesap kesim tarihinden 10 gün sonra olarak belirlenmiştir. ... Aslında belirlediğiniz tarih son ödeme tarihi değil, hesap özeti kesim tarihidir.

Kredi kartı ekstresi nasıl bakılır?

Günümüzde internet bankacılığı kullanılarak kredi kartı ekstresi internet üzerinden incelenebiliyor. Eğer bir internet şubesi hesabınız yoksa, hemen bir hesap alarak ekstrenizi buradan inceleyebilirsiniz. Bununla beraber telefon bankacılığı da size ekstre inceleme imkanı sunuyor.