Badminton raketi kaç bölümden oluşuyor?

İçindekiler:

  1. Badminton raketi kaç bölümden oluşuyor?
  2. Badmintonda hangi malzemeler kullanılır?
  3. Badmintonda raket tutuşu nasıl olmalıdır?
  4. 27 inç tenis raketi kaç cm?
  5. Badmintonda smaç vuruşu nedir?
  6. Badmintonda servis vuruşu nasıl yapılır?

Badminton raketi kaç bölümden oluşuyor?

Bilindiği gibi bir badminton raket tutaçı, sekizgen bir yapıdan oluşur. Sekizgen yapıdan kasıt; sekiz yüzü, sekiz kenarı ve sekiz köşesi olması anlamındadır. Bu sekizgen yapıda iki yüzey geniş, iki yüzey ise dardır. Geniş yüzeylerden bir tarafa başparmak birinci boğumu yerleştirilir.

Badmintonda hangi malzemeler kullanılır?

Badminton oynarken ihtiyacınız olan temel malzemeler badminton sporuna özel raket ve badminton topudur. Bu malzemeleri koyacağınız bir badminton çantası edinmeniz de kullanışlı olacaktır. Badminton oyun malzemeleri, boyu 65,5 cm olan badminton raketi ve şekli badmintona özgü bir adet toptur.

Badmintonda raket tutuşu nasıl olmalıdır?

Raket mümkün olduğu kadar geri ve aşağı alınmalı. Topla olan göz teması kesilmeden ve raketin kafası omuz arkasında, diğer kol ve omuz topa doğru dönmüş vaziyette, vücut ağırlığı ön ayak üstüne doğru alınarak raket topa doğru sallanmalıdır. Topun mantar kısmıyla raket, kolun en gergin olduğu üst noktada buluşmalıdır.

27 inç tenis raketi kaç cm?

Standart raketler 69 cm'dir (27inch).

Badmintonda smaç vuruşu nedir?

Smaç en temel hücum vuruşlarından birisidir. Smaç vuruşu sırasında, vücut ağırlığı iki ayakta dengeli bir şekilde olarak, raket baş üstünden geriye alınmalı ve kol dirseği bükülü olmalıdır. ... Topun mantar kısmıyla raket, kolun en gergin olduğu üst noktada buluşmalıdır.

Badmintonda servis vuruşu nasıl yapılır?

Servis atışı tekle ve çiftlerde farklıdır. Teklerde servis atanın sayısının çift veya tek olmasına göre, sahanın sağından veya solundan servis atılır. Çiftlerde ise, genellikle sağ bölgede bulunan oyuncu servis atmaya başlar ve servis hakkı eşine geçinceye kadar sahanın hem sağ hem de sol tarafından servise devam eder.