Perakende satışın zıttı nedir?

İçindekiler:

  1. Perakende satışın zıttı nedir?
  2. Haram kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
  3. Perakende ne de ek?
  4. Perakende ve toptan satış ne demek?
  5. Hidayetin zıt anlamlısı nedir?
  6. Perakenden ne demek?
  7. Galip kelimesinin zıt anlamı nedir?

Perakende satışın zıttı nedir?

Perakende, bir ürün veya hizmetin ayrı ayrı olarak satışının yapılmasına verilen isimdir. Perakendenin zıttı “toptan” sözcüğüdür. Toptan, toplu bir şekilde satış yapmak anlamına gelir. Perakende ise üretici veya tüccarın ürününü tek tek ulaştırmasına denir.

Haram kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Daha çok Yahudiler yemek olarak helal kavramına dikkat etmişlerdir. Helalin zıt anlamlı kelimesi olarak karşılığı haram sözcüğüdür. Haram sözcüğü anlam olarak helalin tam karşısında durmaktadır.

Perakende ne de ek?

Perakende kelimesi günlük yaşamdan özel ticari konulara kadar sıkça karşılaşılan bir sözcüktür. TDK açısından ele alındığında, 'Malların teker teker ya da birkaç parça şekilde yavaşça satılması. ' anlamı taşımaktadır.

Perakende ve toptan satış ne demek?

Kelimenin sözlük anlamı dağınıktır. Ancak günümüzde perakende kelimesi daha çok tek tek satılan ürünleri nitelemek için kullanılır. Örneğin toplam 100 tane alınan makarnanın onlu paketler halinde satılmasına toptan satış denir. Perakende satış ise makarnaların tek tek satışa çıkarılması demektir.

Hidayetin zıt anlamlısı nedir?

Hidayet: Lütufla Kılavuzluk Etmek ÇALIŞ; şaşkınlık ve haktan sapmak anlamındaki “dalâlet”in zıttı olarak hidayet kavramının, lütfederek doğruyu, hakikati göstermek ve kılavuzluk etmek anlamlarına geldiğini söyledi.

Perakenden ne demek?

Düzenli olmayan, dağınık, perişan anlamına gelir. Malların teker teker veya birkaç parça durumunda azar azar satılmasına dayanan (satış biçimi), toptan karşıtı. Bu biçimde alınan veya satılan.

Galip kelimesinin zıt anlamı nedir?

Bununla birlikte galip kelimesinin zıt anlamlısı; mağlup ve yeniktir. Mağlup ve yenik kelimesi; bir şeylerin üstesinden gelememek şeklinde belirtilebilir.