Oto lastikte 91w ne demek?

İçindekiler:

  1. Oto lastikte 91w ne demek?
  2. 88T ne demek?
  3. 91V lastik ne demek?
  4. H lastik ne demek?
  5. Yük lastiği nasıl anlaşılır?
  6. 205 55 16 91V ne demek?
  7. Hız Endeksi v ne demek?
  8. V hız endeksi ne demek?
  9. Lastikte v ne anlama geliyor?

Oto lastikte 91w ne demek?

Yani bir lastiğin taşıyabileceği maksimum yük miktarıdır. 91 yük endeksi, 615 kg'ye denk gelmektedir. ... Bir lastiğin yapacağı maksimum hız sınırını belirtir. V hız endeksi, 240 km/saat; H endeksi ise 210 km/saat değerlerine denk gelmektedir.

88T ne demek?

Otomobil lastikleri üzerinde 88T, 91V gibi değerler bulunur. Bu değerdeki sayılar birim lastiğin ne kadar ağırlığa mukavemet gösterebileceğini belirtir.

91V lastik ne demek?

Lastiklerin üzerinde yer alan yük kodları bir lastiğin üretici firmanın belirlediği şartlar altında taşıyabileceği maksimum yükü ifade eder. Örneğin 205/55R16 91V ebatlı bir oto lastikte 91 ifadesi o lastiğin yük endeksidir ve 615 kilograma tekabül eder.

H lastik ne demek?

Çünkü lastiğin performansını ve araca uygunluğunu belirleyen çok sayıda faktör mevcut. ... Örneğin üzerinde 215/45/R17 94H bilgileri bulunan bir lastikte H harfi hız endeksini ifade ediyor. Harflerle ifade edilen hız endeksi, lastiğin güvenli bir şekilde kullanılabileceği maksimum hızı gösteriyor.

Yük lastiği nasıl anlaşılır?

Yük endeksi. Lastiğinizin yük endeksi maksimum taşıma kapasitesi (kg olarak) ile ilgilidir. Lastiğinizin yük sınıfını yanakta, çap değerinin sağında bulabilirsiniz. Örneğin yük endeksi 91 olan bir lastik 615 kg ağırlık taşıyabilir.

205 55 16 91V ne demek?

Oto Lastiklerde Yük Kodu Lastiklerin üzerinde yer alan yük kodları bir lastiğin üretici firmanın belirlediği şartlar altında taşıyabileceği maksimum yükü ifade eder. Örneğin 205/55R16 91V ebatlı bir oto lastikte 91 ifadesi o lastiğin yük endeksidir ve 615 kilograma tekabül eder.

Hız Endeksi v ne demek?

Burada her bir harfin uluslararası ortak dilde ne anlama geldiğini bilmek gerekir. Aşağıda oto lastik hız endeksine göre harflerin karşılığı olan hız değerlerini listeledik: Q: km/h. R: 1km/h.

V hız endeksi ne demek?

Aşağıda oto lastik hız endeksine göre harflerin karşılığı olan hız değerlerini listeledik: Q: km/h. R: 1km/h. ... Y: 1km/h.

Lastikte v ne anlama geliyor?

Hız sınıfı Hız sınıfı, doğru şekilde şişirildiğinde ve yük altında kullanıldığında lastiğin ulaşabileceği maksimum hızdır. ... Örneğin, hız sınıfı V olan bir lastik saatte maksimum 240 km hıza ulaşabilir. Yeni lastik satın alırken hız sınıfının aracınızın hız kabiliyetleriyle uyumlu olduğundan emin olun.