Yün halıdan leke nasıl çıkarılır?

İçindekiler:

  1. Yün halıdan leke nasıl çıkarılır?
  2. Halıdaki çay lekesi nasıl çıkar?
  3. Yün halıdan çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar?
  4. Karbonat çay lekesini çıkarır mı?
  5. Beyaz tişörtten çay lekesi çıkar mı?
  6. Beyaz halıda kurumuş çay lekesi nasıl çıkar?

Yün halıdan leke nasıl çıkarılır?

Lekeleri çıkarmada en etkili yol leke üzerine kabartma tozu serpmenizdir. Ardından bir miktar bulaşık deterjanı sirke ve ılık suyu solüsyon haline getirip uygulayın. Bu karışım ile her türlü lekeyi çıkarabilirsiniz. Ayrıca hidrojen peroksit, amonyak veya çamaşır suyu gibi çözeltilerden kaçının.

Halıdaki çay lekesi nasıl çıkar?

1: 2 Beyaz sirke ve ılık su çözeltisini karıştırın. Karışımı bir sprey şişesine dökün. Çözeltiyi çay lekesi üzerine püskürtün. Halı liflerine bir bezle hafifçe sürün.

Yün halıdan çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar?

- İlk olarak metil alkol ve biraz pamuğa ihtiyaç duyulur. - Bir kabın içerisinde sökülmüş olan metil alkole pamuğu batırın. - Daha sonra metil alkol içeren pamuğu dikkatli şekilde çamaşır suyunun olduğu bölgeye uygulayın. - Bu şekilde bir gece boyunca bekletin.

Karbonat çay lekesini çıkarır mı?

1- Karbonat: Çayın döküldüğü bölge temiz ve nemli bir bezle çitilenir. Ardından kısmen ıslanan bölge karbonat ve su karıştırılarak iyice silinir. Bu işlem çay lekesinin geçtiğine emin oluncaya kadar devam edilir. Lekenin çıkmasının ardından karbonatlı bölgede iyice temizlenir.

Beyaz tişörtten çay lekesi çıkar mı?

Çay lekesi olan bölgeyi soğuk suda duruladıktan sonra ters çevirin. Bir bardak soğuk suyun içine yarım limon suyu sıkın. Hazırladığınız karışımı temiz beyaz bez yardımı ile lekenin üzerine sürün ve ovalayın. Ardından giysinizi çamaşır makinesine atabilirsiniz.

Beyaz halıda kurumuş çay lekesi nasıl çıkar?

Çay dökülen bölge için ufak bir kap içinde bir paket karbonat ve bir fincan sıcak su karışımı hazırlayın. Bu karışımı lekeli bölgeye dökün ve bir süre bekleyin. Daha sonra ılık bir havlu ile lekeyi ovalayın. Karbonat pek çok alanda etkili olduğu gibi halı temizliği konusunda da büyük işler yapacaktır.