Katarakt ameliyatı ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Katarakt ameliyatı ne kadar sürer?
  2. Katarakt ameliyatı nasıl yapılıyor?
  3. Dünya göz Katarakt ameliyatı nasıl yapılır?
  4. Katarakt ameliyati ne kadar fiyat?
  5. Katarakt ameliyatı sonrası görme nasıl olur?

Katarakt ameliyatı ne kadar sürer?

Ameliyat süresi kataraktın yoğunluğuna ve tipine göre değişmekle birlikte ortalama 15-30 dakika sürmektedir. Ancak ameliyat öncesi göz hazırlığı ve ameliyat sonrası dinlenme süreleri dahil olmak üzere ortalama 3 saati hastanemizde geçirmeniz gerekmektedir.

Katarakt ameliyatı nasıl yapılıyor?

Femtosaniye Lazer ile katarakt tedavisinde hastanın gözü damla ile uyuşturulduktan sonra, hasta lazer cihazının altına alınır. Ardından bilgisayar kontrollü lazerle hastanın gözünde kesi açılır ve kataraktlı mercek 30-40 saniye süren bir işlemle parçalara ayrılır. Bu parçalar Fako cihazı ile emilerek temizlenir.

Dünya göz Katarakt ameliyatı nasıl yapılır?

Bu tedavinin özelliği şu: Yaklaşık 2-2.5 milimetrelik bir kesiden göz içine giriliyor. Özel ses dalgalarıyla çalışan bir aletle gözün içinde saydamlığını kaybetmiş, sertleşmiş katarakt parçalanıyor. Daha sonra Fako cihazının probu ile parçalanan lens parçaları emiliyor. Bu işlemden sonra içi boşalmış bir kese kalıyor.

Katarakt ameliyati ne kadar fiyat?

Katarakt Ameliyatı Fiyatları 2021. Ülkemizde Sosyal güvenlik kurumu katarak ameliyatı için hastanelere 600 TL civarında bir ödeme yapmaktadır.

Katarakt ameliyatı sonrası görme nasıl olur?

Katarakt ameliyatı sonrası görme ne zaman düzelir ? Katarakt ameliyatının ilk saatlerinde bulanık görme olması normaldir. Ameliyatta kullanılan ilaçlar ve ışıklar nedeni ile ilk birkaç saat görme bulanıktır. Daha sonra bir miktar kornea ödemi oluşur, buda bir iki gün görme bulanıklığı yapabilir.