Lad stent ne demek?

İçindekiler:

  1. Lad stent ne demek?
  2. Damara takılan stentlerin ömrü ne kadardır?
  3. Stent takıldıktan sonra spor yapılır mı?
  4. Anjiyodan sonra spor yapılır mı?
  5. İdrar yoluna takılan stent nasıl alınır?

Lad stent ne demek?

Özellikle 3 veya daha fazla damar hastalığı olan, göğüs kafesinin açılması sakıncalı hastalarda LAD denilen ön duvarı besleyen damara robotik cerrahi ile meme damarı bağlanmakta, diğer damarlara da ayrı bir seansta stent konmaktadır. Bu sayede hastaya çok yönlü fayda sağlanabilmektedir.

Damara takılan stentlerin ömrü ne kadardır?

Bu doku kaplandığında hastanın kan sulandırıcı ilaç kullanımı başka bir operasyon için geçici bir süre kesilebiliyor. Stentin bir ömrü bulunmuyor, hasta kendine iyi baktığı ve doktorunun tavsiyelerini uyguladığı sürece ömür boyu tıkanmadan durabiliyor. Stentler tıkandığında ise içlerine tekrar stent takılabiliyor.

Stent takıldıktan sonra spor yapılır mı?

Kalp krizi geçiren, by-pass ya da stent uygulanan hastalar için de erken dönemde spor sakıncalı olabilir. Bu hastalar spora başlama zamanını mutlaka doktorları ile görüşmelidirler. Ancak birçoğu 2-3 hafta içinde yürüyüşlere başlayabilirler.

Anjiyodan sonra spor yapılır mı?

Medicana Sivas Hastanesi doktorlarından Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ömer Şahin, hareketle, sporla ve koşmakla damara yerleştirilmiş olan stentin yerinden oynamadığını söyledi.

İdrar yoluna takılan stent nasıl alınır?

Stentlerin alt ucu mesane üst ucu ise böbrek içindedir. İdrar kesesi içine dış idrar borusundan (üretradan) kameralı aletler ile (sistoskop) girilerek stentin alt ucu aletlerle tutularak güvenle çıkarılabilir.