Elektronik bilet yolcu seyahat belgesi nedir?

İçindekiler:

  1. Elektronik bilet yolcu seyahat belgesi nedir?
  2. Elektronik bilet çıktısı nasıl alınır?
  3. E-bilet hangi alanda kullanılır?
  4. Elektronik uçak biletleri fatura yerine geçer mi?
  5. Mobil Biniş Kartı ne demek?
  6. Otobüs bileti fatura yerine geçer mi?
  7. Uçak bileti nasıl gider yazılır mı?
  8. Otobüs bileti fiş mi fatura mı?
  9. Yolcu Bileti gider yazilir mi?

Elektronik bilet yolcu seyahat belgesi nedir?

E-bilet, kâğıt bilet kullanımını ortadan kaldıran biletleme sistemidir. Tüm bilet bilgileriniz elektronik olarak sistemde saklanır ve satış anında tüm bilgileri içeren bir "seyahat belgesi" teslim alırsınız. Rezervasyon ve ödeme, kâğıt bilet sistemiyle aynı şekilde gerçekleşir.

Elektronik bilet çıktısı nasıl alınır?

Online uçak biletinizi satın aldıktan sonra bilgisayarınıza indirebileceğiniz belgeyi yazıcıya göndererek çıktısını alabilirsiniz. E-bilet belgenizi, e-posta hesabınıza yollanan postada da bulabilirsiniz.

E-bilet hangi alanda kullanılır?

E-bilet açılımı elektronik bilet olup, otobüs, uçak ve deniz otobüsü gibi çoğu seyahat alanında kullanılan, kağıt biletin yerine PNR, yolcu ve sefere ait tüm bilet bilgilerinin elektronik sistemde tutulmasıdır. Biletinizi satın aldıktan sonra tarafınıza e-posta veya SMS yolu ile gönderilir.

Elektronik uçak biletleri fatura yerine geçer mi?

Vergi mükellefleri tarafından, elektronik bilet düzenleme izni alan seyahat firmalarının sadece mali mühür veya güvenli elektronik imza ile imzalanmış elektronik biletleri gider gösterilebilecek veya indirime konu edilebilecektir. ... Bu biletler tutarına bakılmaksızın fatura yerine geçen belge olarak kabul edilecektir.

Mobil Biniş Kartı ne demek?

Biniş kartı yerine kullanılabilen QR (kare) kodudur. Online check-in işlemi sonrası mobil cihazınıza SMS veya e-posta yoluyla iletilir. Online check-in yapan ve bagajı olmayan yolcular havalimanındaki check-in bankosuna uğramadan doğrudan güvenlik şeridinden geçerek QR Barkod ile uçuşa katılabilirler.

Otobüs bileti fatura yerine geçer mi?

213 sayılı VUK'un 233'üncü maddesinde; fatura yerine geçen belge olarak, perakende satış vesikaları içinde “Giriş ve yolcu taşıma biletleri” sayılmıştır. ... Bu kapsamda konumuza yö- nelik olarak giriş ve yolcu taşıma biletleri kullanılmaktadır.

Uçak bileti nasıl gider yazılır mı?

Aslında tiyatro giriş biletinden otobüs/uçak biletine, maç biletlerinden gösteri biletlerine kadar tüm belgelerdeki giderler işletme faaliyeti ile ilgili olmak şartıyla gider yazılabilir.

Otobüs bileti fiş mi fatura mı?

Esas olarak biletleri de (B) otobüs işletmesi satmaktadır. Ancak (B) otobüs işletmesi esas organizasyon sahibi olarak (C) ve (D) otobüs sahiplerinden hizmet satın almaktadır. Bu hizmet alımı için esas yasal belge olan fatura düzenlenmektedir.

Yolcu Bileti gider yazilir mi?

Aslında tiyatro giriş biletinden otobüs/uçak biletine, maç biletlerinden gösteri biletlerine kadar tüm belgelerdeki giderler işletme faaliyeti ile ilgili olmak şartıyla gider yazılabilir.