Dişteki siyah lekelerden nasıl kurtulurum?

İçindekiler:

  1. Dişteki siyah lekelerden nasıl kurtulurum?
  2. Disteki siyah noktalar neden olur?
  3. Dişlerimde lekeler var ne yapmalıyım?
  4. Dişlerin lekelenmesi neden olur?
  5. Diş taşı çürük yapar mı?

Dişteki siyah lekelerden nasıl kurtulurum?

Lekelere karşı kullanılabilecek ilk akla gelen yöntem karbonattır. Diş fırçasına bir miktar karbonat dökerek dişlerinizi fırçalayın. Sonrasında tekrar diş macununuz ile fırçalayın. Bu işlemi haftada iki kez tekrarlayarak lekelerden kurtulabilirsiniz.

Disteki siyah noktalar neden olur?

Dişteki Siyah Lekelerin Nedenleri Tütün kullanmak, kahve veya çay içmek ve alkol tüketmek siyah diş lekelerine neden olabilir. Yetersiz diş hijyeni ve diş taşı oluşumu da dişlerde koyu lekelere neden olabilir.

Dişlerimde lekeler var ne yapmalıyım?

Dişteki Siyah Lekelenmeler Nasıl Önlenir?
  1. Kahve, Çay ve Sigara Tüketiminden Uzak Durun. Kahve ve çay hemen hemen herkesin en sevdiği sıcak içecekler arasında yer alıyor. ...
  2. Dişlerinizi Düzenli Fırçalayın. ...
  3. Ağzınızı suyla çalkalayın.

Dişlerin lekelenmesi neden olur?

Sigara, çay, kahve ve alkol tüketimi, diş fırçalamama, yanlış beslenme gibi nedenlerden dolayı oluşur. Lekelerin giderilmesinde, leke giderici diş macunu kullanımı yeterli olabilmektedir.

Diş taşı çürük yapar mı?

Diş yüzeyinde sarı veya kahverengi lekeler oluşur. Diş taşları, pürüzlü yapısı nedeniyle düzgün fırçalamayı ve diş ipi kullanmayı zorlaştırabilir. Bu da diş çürümelerine yol açar. Diş taşları, diş eti çizgisinin üzerinde olduğu için bakteriler diş eti iltihabına neden olabilir.