Batum Müslüman mı?

İçindekiler:

  1. Batum Müslüman mı?
  2. Gürcüler hangi tarihte Müslüman oldu?
  3. Gürcistanın yüzde kaçı Müslüman?
  4. Gürcistan Ne devleti?
  5. Türkiyede ne kadar Gürcü var?

Batum Müslüman mı?

Dini bakımdan ise, nüfusun % 84'ü Ortodoks Hıristiyan, % 10'u Müslüman ve % 4'ü Ermeni Gregoryen'dir. Ülkede az sayıda Katolik ve Yahudi de bulunmaktadır. Gürcistan, idari olarak, başkent Tiflis, dokuz bölge (vilayet) ve iki özerk cumhuriyetten oluşmaktadır.

Gürcüler hangi tarihte Müslüman oldu?

1614–1620 yılları arasında yaklaşık 200 bin kişiden oluşan Gürcü topluluğu İran içlerine yerleştirilmiştir. Yeni gelen bu Gürcüler hızla Müslüman olmaya başlamışlardır.

Gürcistanın yüzde kaçı Müslüman?

Müslümanlar Gürcistan nüfusunun %9.9'u (463,062) ile %10-11'ini oluşturmaktadır. Gürcistan'da iki büyük Müslüman grup var. Etnik Gürcü Müslümanlar Sünni Hanefiler ve Türkiye sınırındaki Acara Özerk Cumhuriyeti'nde yoğunlaşmış durumdalar.

Gürcistan Ne devleti?

Gürcistan, 24 Ağustos 1995'te kabul edilen Anayasaya göre, 'da yapılan referandum ve 'da kabul edilen bağımsızlık yasası ile bağımsız, üniter ve bölünmez bir devlet olarak kurulmuştur. Ülkenin yönetim şekli demokratik cumhuriyettir.

Türkiyede ne kadar Gürcü var?

Türkiye'deki Gürcü kökenlilerin nüfusu hakkında kesin bir veri olmayıp, eski nüfus sayımlarında Gürcüce bilme esasına dayalı olarak nüfusları yaklaşık 60.000'dir. Bugün Gürcü kökenlilerin nüfusunun 3 milyonu aşmadığı tahmin edilmektedir.