Kulak basınç testi ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Kulak basınç testi ne işe yarar?
  2. İşitme testi kaç dB olmalı?
  3. Timpanogram Tip B ne demek?
  4. Timpanogram tipleri nedir?

Kulak basınç testi ne işe yarar?

Özellikle çocuklarda işitme kaybına yol açabilecek hastalıkları teşhis etmeye yardımcı olabilir. Test, basınçtaki değişikliklere cevaben timpanik membranın hareketini ölçer. Timpanik membran, kulağın orta ve dış kısımlarını ayıran ince bir dokudur. Test sonuçları, timpananogram adı verilen bir grafiğe kaydedilir.

İşitme testi kaç dB olmalı?

Yapılan test sonucunda kişinin 500-1000-2000-4000 Hz ortalamaları alınarak saf ses işitme eşiği ortalaması belirtilir. 25 dB'ye kadar olan değerler normal kabul edilirken 25 dB'den yüksek değerler işitme kaybının belirtisidir. -Çok ileri derece kayıplar 91 dB'den yukarı olan işitme kayıplardır.

Timpanogram Tip B ne demek?

Timpanogram ana hatlarıyla 3'e ayrılır: ''Tip A'' timpanogram, orta kulaktan kokleaya ses girmesini engelleyecek sıvı veya fizyolojik anormallikler içermediğini gösterir. ''Tip B'' timpanogram, timpanik membranın arkasındaki sıvı veya enfeksiyon gibi orta kulak patolojisinin göstergesidir. ''Tip C'' timpanogram, bu ...

Timpanogram tipleri nedir?

A tipi timpanogram, kendi içinde 3 alt gruba ayrılmaktadır. Tip A: Normal orta kulak basıncı. Tip Ad: Kemikçik zinciri kopukluklarını göstermektedir. B Tipi Timpanogram: Aşağıdaki grafikte de görüldüğü gibi tepe noktası olmayan düz eğri şeklindedir.