İçindekiler:
- Anjiyografi işlemi nedir?
- Anjiyografi Sistemleri nelerdir?
- Anjiyografi ne zaman yapılır?
- MR anjiyografi Beyin nasıl yapılır?
- Anjiyografi cihazı ekipmanları nelerdir?
Anjiyografi işlemi nedir?
Anjiyo, kalbi besleyen, koroner damar adı verilen damarların görüntülenmesi olarak özetlenebilir. Halk arasında damar sertliği olarak bilinen koroner arter hastalığından şüphe duyulduğunda ya da hastalığın belirtileri ortaya çıktığında bu damarları görüntülemek için kullandığımız bir yöntemdir.
Anjiyografi Sistemleri nelerdir?
Anjiyografi, diğer adıyla arteriyografi, kan damarlarının ve vücuttaki organların içini, yani lümenini görselleştirmek için kullanılan, atardamar, damar ve kalp odacıklarına özel ilgi gösterilen tıbbi bir görüntüleme tekniğidir.
Anjiyografi ne zaman yapılır?
Bilgisayarlı anjiyoda kalp damarlarında darlık görülmüşse
anjiyo şart. Aort veya kalp kapak ameliyatı
yapılacak 40 yaş ve üzeri hastalara ameliyat öncesi
anjiyo yapılır. Nedeni bilinmeyen kalp yetmezliğinde veya ani kalp durması olup kalp masajıyla tekrar hayata döndürülen hastalara
anjiyografi yapılır.
MR anjiyografi Beyin nasıl yapılır?
Hasta
MR masasına yatırılır tünel biçiminde bir yere yerleştirilir. Bu özel masa, çekim sırasında hareket eder. Bu klasik
MR çekimlerinde de böyle yapılmaktadır. Yaklaşık olarak 15-20 dakika gibi bir sürede görüntü sekansları alınır ve işlem tamamlanır.
Anjiyografi cihazı ekipmanları nelerdir?
Tipik bir
anjiyografi cihazı: A: X ışınlarını veren tüp, B: hastanın kalp bölgesinden geçtikten sonra verilen X ışınlarını yakalayan ve görüntüyü düzenleyen kısım (image intensifier), C: hastanın yattığı masa (hasta, baş tarafı tüpe yakın olarak yatar), D: masayı bütün yönlere hareket ettirebilmek için kontrol ...