Romanya vatandaşlık kaç para?

İçindekiler:

  1. Romanya vatandaşlık kaç para?
  2. Romanya doğum belgesi nasıl alınır?
  3. Tabiiyet beyannamesi nasıl alınır?
  4. Romanya oturma izni nasıl alınır?
  5. Romanya vizesi ile Avrupaya gidilir mi?
  6. Göçmen belgesi nereden alınır?

Romanya vatandaşlık kaç para?

Romanya vatandaşlığına başvuru yapmak isteyen erişkin kişiler, kişi başına yaklaşık 1160 Euro ücret ödemektedir.

Romanya doğum belgesi nasıl alınır?

Romanya Doğum Belgesi Nasıl Alınır? Romanya doğum belgesi almak için, Romanya vatandaşlık başvurusu yapan kişinin atalarının Romanya'da doğduğu adresi net olarak bilmesi ve atalarıyla arasındaki bağı kanıtlayarak Romanya'daki ilgili belediyeden atalarının doğum belgesini alması gerekmektedir.

Tabiiyet beyannamesi nasıl alınır?

TABİİYET BELGESİ : Tabiiyet belgesi nereden alınır ? Bu belge de Nüfus Müdürlüklerinden veya Devlet Arşivleri'nden temin edilebilecektir. Bu belge göç ederek gelmiş kişinin Türkiye'ye giriş yaptığı tarihte Türk makamları tarafından düzenlenmiş bir kayıt belgesidir.

Romanya oturma izni nasıl alınır?

Romanya'da uzun süre kalacak olan kişilerin oturum izni başvurusunda bulunması zorunludur. Oturum izni, eğitim, çalışma, aile birleşimi gibi sebeplerle ülkeye gelen kişilere verilir. Oturum izni, ülkeye gittikten sonra gerekli evraklarla birlikte göçmenlik bürosuna giderek başvuru yapılması gereken bir izindir.

Romanya vizesi ile Avrupaya gidilir mi?

Romanya Schengen bölgesi içerisinde yer alan bir ülke değildir. Fakat Avrupa Birliğine dahildir. Bu sebeple Schengen vizesi ile Romanya'ya seyahat etmek mümkündür. Fakat Romanya'dan alacağınız vize ile Schengen bölgesine giriş yapamazsınızı.

Göçmen belgesi nereden alınır?

Muhacir Kağıdı, nüfus müdürlüklerinden veya Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nden temin edilecektir. Bu belge de Tabiiyet Belgesi gibi, kişinin göç ederek Türkiye'ye giriş yaptığı tarihi, kimlerle giriş yaptığı, doğum tarihleri gibi bilgileri içerir.