Porselen diş kaç günde yapılır?

İçindekiler:

  1. Porselen diş kaç günde yapılır?
  2. Dişlerin yapılması ne kadar sürer?
  3. Diş küçültme acır mı?
  4. Tek dişe kaplama olur mu?

Porselen diş kaç günde yapılır?

Porselen kaplamaların yapılış süresi en fazla iki hafta kadardır. Bu süre zarfında hasta sert yiyeceklerden kaçınmak zorundadır. Porselen kaplamalar geldikten sonra hastanın dişlerinde bulunan geçici kaplamalar çıkarılır ve yerine hastaya özel olarak yapılan porselen kaplamalar takılır.

Dişlerin yapılması ne kadar sürer?

Diş kaplama işlemi, herhangi bir problem çıkmaması durumunda 3 seans içinde tamamlanır, fakat dişin ve hastanın durumuna bağlı olarak işlem hızlandırılıp kaplama dişi 2 seansta da tamamlamak mümkündür. Önemli olan nokta ise, her seans arasında 2-3 gün olması diş kaplamasının yerleşmesi açısından daha iyi olacağıdır.

Diş küçültme acır mı?

Diş kesilmesi sonrasında diş doktorunun yaptığı uyuşturucu iğnenin etkisinin geçmesiyle dişlerde ağrı olması oldukça normaldir. Ağrı olmaması durumu oldukça az karşılaşılan bir durumdur. Genelde ağrı sorunu olmayan hastaların acı eşiği çok yüksektir.

Tek dişe kaplama olur mu?

Tek diş kaplama mümkündür. Böylece diş çürüyüp diğer dişlere zarar vermeden önce kontrol altına alınmış oluyor. Genellikle ön dişlerde kırık, çürüme, renk değişimleri meydana geldiğinde diş hekimleri durumu kontrol altına alıyor, tek diş kaplama ile kişilere doğal bir görüntü kazandırıyor.