Iri salatalık turşusu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Iri salatalık turşusu nasıl yapılır?
  2. Iri kornişon turşusu nasıl yapılır?
  3. Elma sirkesi ile salatalık turşusu nasıl yapılır?
  4. Hitti turşusu nasıl yapılır?

Iri salatalık turşusu nasıl yapılır?

Salatalık turşusu tarifi yapılışı Salatalıklar saplarından ayıklanır, bir bıçak yardımıyla birkaç delik açılır. Turşu kurulacak bidona 5-6 adet yerleştirilir. Sonra nohut ve sarımsaklardan ilave edilir. Tekrar salatalıklardan 5-6 adet koyup aralarına nohut ve sarımsak koyularak tüm malzemeler bu şekilde yerleştirilir.

Iri kornişon turşusu nasıl yapılır?

Kıtır Kornişon Turşu (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Salatalıkları yıkayıp bıçağın ucu ile delelim, ayrı bir yerde su, sirke, tuz, limon tuzu iyice eriyene kadar eritelim.
  2. Tutacağımız kavanozların en altına soyup ayıkladığımız sarımsakları, nohutları bırakalım deldiğimiz salatalıkları sıkıca dolduralım.
Daha fazla öğe...

Elma sirkesi ile salatalık turşusu nasıl yapılır?

Salatalıkların üzerlerine 1 çay bardağı elma sirkesi dökün. Ardından üzerlerine hafifçe çıkacak kadar kaynatılıp soğutulmuş su ekleyin. Daha sonra salatalık turşusunun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz koyun. Son olarak 1 çay kaşığı toz şeker ekleyin.

Hitti turşusu nasıl yapılır?

Ayrı bir boş bidonda sirke limon tuzu ve kaya tuzu su şeker karıştırılıp diğer bidondaki acurların üstüne çıkacak kadar konulur (artan su diğer turşularınıza kullanılır) ve en üste kalan nane sarımsak süs biberi eklenir kapağı kapatılıp kontrol edeceğiniz bir yerde saklanır. 5 gün içinde turşular hazır.