6 sınıf hangi dersler var imam hatip?

İçindekiler:

  1. 6 sınıf hangi dersler var imam hatip?
  2. Imam hatiplerde ingilizce dersi var mı?
  3. Imam hatip ortaokulu hangi derslerden sınav olacak?
  4. 8 sınıflarda hangi dersler yüz yüze olacak?
  5. 8 sınıflar kaç saat ders görecek?

6 sınıf hangi dersler var imam hatip?

İmam hatip ortaokullarının zorunlu dersleri arasında Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi ve Spor, Teknoloji ve Tasarım, Rehberlik ve Kariyer Planlama, Kur'an-ı Kerim, Arapça, Hz.

Imam hatiplerde ingilizce dersi var mı?

(2018-2019 Eğitim Öğretim Yılından itibaren tüm sınıf düzeylerinde uygulanacaktır.) Temel Dinî Bilgiler derslerini (30 ders saati) almak kaydıyla haftada 6 ders saatine kadar yabancı dil veya Kur'an-ı Kerim dersi verilebilir.

Imam hatip ortaokulu hangi derslerden sınav olacak?

Düşük ve orta riskli illerde bulunan imam hatip ortaokullarının 5, 6 ve 7. sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze ve 3 gün uzaktan eğitim yapılacak. Bu sınıflarda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, Kur'an-ı Kerim ve Arapça dersleri yüz yüze yapılacak.

8 sınıflarda hangi dersler yüz yüze olacak?

Bu sınıflarda haftada 14 ders saati yüz yüze eğitim yapıldığı zaman Türkçe, matematik, matematik, fen bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ve Kur'an-ı Kerim, 24 ders saati yüz yüze eğitim yapıldığı zaman da yine aynı dersler yüz yüze olarak işlenecek.

8 sınıflar kaç saat ders görecek?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre; bütün risk gruplarındaki illerde bulunan ortaokulların 8. sınıflarında sınıf mevcudunun kalabalık olması ve sınıfın bölünmesini gerektiren durumlarda haftada 12 ders saati, diğer durumlarda ise haftada 22 ders saati yüz yüze eğitim yapılacak.