Bayram günü oruç tutmak haram mı?

İçindekiler:

  1. Bayram günü oruç tutmak haram mı?
  2. Ramazan Bayramında Şevval orucu tutulur mu?
  3. Ramazan bayramının 2 günü Şevval orucu tutulur mu?
  4. Hangi günler tek gün oruç tutulmaz?

Bayram günü oruç tutmak haram mı?

Ramazan bayramının birinci gününde ve kurban bayramının dört gününde oruç tutmak tahrîmen mekruhtur (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 395-396; İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, III, 336). Bugünlerde oruç tutmanın hoş karşılanmayıp yasaklanması, bayram günlerinin yeme, içme ve sevinç günleri olmasından dolayıdır.

Ramazan Bayramında Şevval orucu tutulur mu?

13 Mayıs günü Şevval ayının ilk günüdür ve Ramazan Bayramı'nın ilk günü kutlanacak. ŞEVVAL AYINDA ORUÇ TUTULUR MU? ... Şevval ayında nafile olarak tutulan oruç, Ramazan'da tutulmayan oruçların yerine geçmez; yani Ramazan'da tutulmayan oruçların ayrıca kaza edilmesi farzdır.

Ramazan bayramının 2 günü Şevval orucu tutulur mu?

Bayram günleri, oruç tutmanın yasak olduğu günlerin başında gelir. Ramazan bayramının birinci gününde ve kurban bayramının dört gününde oruç tutmak tahrîmen mekruhtur (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 395-396; İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, III, 336).

Hangi günler tek gün oruç tutulmaz?

Nafile oruçların Cuma günü tutulması isteniyorsa ya bir gün önceden yani perşembe-cuma ya da bir gün sonradan cuma-cumartesi şeklinde oruç tutmasında sakınca yoktur. Cuma günü oruç tutulmasının tenzihen mekruh sayılmaması için tutulacak olan o orucun kazaya kalan farz ya da adak gibi vacip bir oruç tutmakla olmaktadır.