Dış ticaret ne kadar kazanıyor?

İçindekiler:

  1. Dış ticaret ne kadar kazanıyor?
  2. Dış Ticaret Danışmanlığı Nedir?
  3. Dış Ticaret Uzmanlığı nasıl olunur?
  4. Ithalat ihracat danışmanlığı nedir?

Dış ticaret ne kadar kazanıyor?

Tecrübe, yetkinlik ve kota miktarına göre uluslararası ticaret maaşları artmaktadır. Uluslararası ticaret maaşlar; normal çalışanlar ve uzman çalışanlara göre iki farklı statüye sahiptir. Ortalama bir dış ticaret çalışanı 4000 TL maaş alırken, dış ticaret uzmanı ise ortalama olarak 6000 TL maaş almaktadır.

Dış Ticaret Danışmanlığı Nedir?

Dış ticaret danışmanı, işletmelerin uluslararası pazarda faaliyet göstermeleri konusunda firmalara danışmanlık yapar. Dünya çapında mal veya hizmet satın alma ve satma olanakları, yurtdışı temasların nasıl yapılacağı ve uluslararası ticareti düzenleyen yasalar konusunda tavsiyelerde bulunur.

Dış Ticaret Uzmanlığı nasıl olunur?

Dış ticaret danışmanı olmak için, üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Dış Ticaret, İşletme, İktisat ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır. Aynı zamanda çeşitli eğitim akademileri ve üniversiteler tarafından dış ticaret sertifika programları düzenlenmektedir.

Ithalat ihracat danışmanlığı nedir?

İthalat ihracat danışmanı ürüne göre pazar araştırması yaparak, şirketin ihracat sürecinde profesyonel yol arkadaşı olmaktadır. Net-For İthalat ihracat danışmanlığı yılların deneyimi ve yüzerce referansıyla ithalat ihracat danışmanlığı firmaları arasında başı çekmektedir.