Küçük silikon kek kalıbı nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Küçük silikon kek kalıbı nasıl kullanılır?
  2. Kağıt kalipli minik kekler nasıl yapılır?
  3. Küçük kalıplarda kek nasıl pişirilir?
  4. Cupcake tepsisi olmadan yapılır mı?
  5. Küçük keklere ne denir?

Küçük silikon kek kalıbı nasıl kullanılır?

SİLİKON KEK KALIPLARI NASIL KULLANILMALIDIR? * İlk kullanımdan önce sıcak su ile yıkayınız. Uygulama yapmadan once katı yağ ile hafifçe yağlayınız. Kalıplarla uygulama yaptıktan sonra doğal yapışmaz özelliğini korumak için kaynayan suya yaklaşık olarak 10 dk. süreyle daldırın.

Kağıt kalipli minik kekler nasıl yapılır?

Kağıt Kalıpta Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurtayla şekeri çırpıyoruz.
  2. Ardından elenmiş unumuzu kabartma tozunu ekliyoruz.
  3. Peşine diğer malzemeleri ekleyip kek kıvamından biraz katı olacak şekilde kağıtların içine kepçe yardımıyla boşaltıyoruz.
  4. 180 °C lik fırında 20-25 dk pişiriniz.

Küçük kalıplarda kek nasıl pişirilir?

Minik Kekler (Silikon Kalıpta) Tarifi Yapılışı Un, kabartma tozu, vanilya ekleyip güzelce cırpma işlemine devam ediyoruz. Unumuzu eleyerek koyarsak daha pofiidik bir kek elde ederiz:) Dilerseniz kakao kuru meyveler ilave edebilirsiniz ardından. Kalıpları doldurup 180° 25 dakika fırınınızı açmadan pişirilir.

Cupcake tepsisi olmadan yapılır mı?

Fotoğraf 2' de en sağdaki beyaz sert kap kek kâğıtları muffin tepsisi olmadan kullanılabilir. Ama diğerlerini tepsisiz kullanırsanız kâğıt pişen hamurun baskısına dayanamayıp açılacak, malzemeniz ziyan olacaktır. Muffin kağıdını yağlayarak ya da yağlamadan kullanabilirsiniz.

Küçük keklere ne denir?

Muffin Nedir? Öncelikle muffin nedir, bunu açıklayalım. Çünkü muffinler genellikle kek ile karıştırılır ve insanlar arasında küçük kekler olarak bilinir.