Açık Öğretim askerlik erteler mi?

İçindekiler:

  1. Açık Öğretim askerlik erteler mi?
  2. Askerliği ertelemek için ne yapılabilir?
  3. Açık Öğretim askerlik tecili kaç yıl?
  4. Açık öğretim lise yaş sınırı var mı?

Açık Öğretim askerlik erteler mi?

Bu kapsamda; Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıtlı öğrencilere 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar erteleme talep gönderilecek olup yaşını dolduran öğrencilere erteleme talebi gönderilmeyecektir. ... İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler, askerlik tecil işlemlerinden yararlanamaz.

Askerliği ertelemek için ne yapılabilir?

Askerlik görevini çeşitli nedenlerle yapamayacak olan adaylar, tecil işlemi ile bir süre askerlik vazifelerini erteleyebiliyor. Tecil işlemi, e-devlet üzerinden ''Milli Savunma Bakanlığı Asal Yoklama Başvurusu" sayfasından gerçekleştiriliyor. Diğer yandan şubeye giderek de tecil işlemi yapılabiliyor.

Açık Öğretim askerlik tecili kaç yıl?

Açık Öğretim Fatülkesi (AÖF) askerlik tecil için okuduğunuz bölümün 2 yıllık yada 4 yıllık olması fark etmiyor. Bütün AÖF bölümleri için öğrenciliği devam eden bir öğrencinin 28 yaşını tamamladığı yılın sonuna kadar erteleme hakkı vardır.

Açık öğretim lise yaş sınırı var mı?

Açık Öğretim Lisesi iletişim teknolojilerini kullanarak yer ve zaman sınırlaması olmadan kişilerin eğitim almalarını sağlayan uzaktan eğitim modelidir. a) İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olanlar, b) Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar, ... Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırı ve devam zorunluluğu aranmamaktadır.