Keçi boynuzu pekmezi aç mı tok mu?

İçindekiler:

  1. Keçi boynuzu pekmezi aç mı tok mu?
  2. Keçiboynuzu Özü kullanımı nasıl tüketilmeli?
  3. Keçiboynuzu nefes darlığına iyi gelir mi?
  4. Astım için keçiboynuzu kürü nasıl yapılır?

Keçi boynuzu pekmezi aç mı tok mu?

Bir kaşık keçiboynuzu pekmezi içine birkaç damla limon sıkarak her sabah karnına tüketin. Kahvaltı yapmak için en az 5 dakika bekleyin. 1 ay boyunca her gün düzenli olarak tekrarlayın, ihtiyaç duyduğunuzda yeniden küre başlayabilirsiniz. Boğazınızda aşırı tahriş varsa, pekmez içine ılık tereyağı da ekleyebilirsiniz.

Keçiboynuzu Özü kullanımı nasıl tüketilmeli?

Yetişkinlerde sabah akşam aç karnına 2-3 yemek kaşığı, çocuklarda kahvaltıda 1-2 yemek kaşığı, bebeklerde kahvaltıda 2 çay kaşığı verilmesi önerilir. Ayrıca su ile karıştırılıp meyve suyu gibi içilebileceği gibi tahin veya yoğurt ile karıştırılarak tüketilebilir. Çocuklara sıvı çikolata yerine sunulabilir.

Keçiboynuzu nefes darlığına iyi gelir mi?

Keçiboynuzunun en önemli özelliği nefes darlığına karşı oldukça etkili olmasıdır. Keçiboynuzunun nefes darlığına karşı etkili olan etkin maddesi hemen hemen başka hiçbir bitkide bulunmamaktadır.

Astım için keçiboynuzu kürü nasıl yapılır?

Orta büyüklükte 4-5 tane keçiboynuzunu ufak ufak kırıp, yaklaşık bir buçuk bardak suda 7-8 dakika kaynatmaya bırakın. Keçiboynuzu kaynadıktan sonra ılımasını bekleyip, ardından suyunu süzerek içmeye hazır hale getirebilirsiniz. Bunu, sabah kahvaltısında günde 1 su bardağı içmeniz yeterli olacaktır.