Ağızda tümör olur mu?

İçindekiler:

  1. Ağızda tümör olur mu?
  2. Diş kisti kansere dönüşür mü?
  3. Diş kanseri var mı?
  4. Kist olan diş çekilir mi?

Ağızda tümör olur mu?

Ağız içinde ve ağız boşluğunun herhangi bir yerinde patolojik oluşumlar sonucu tümörler meydana gelebilmektedir. İyi huylu olabileceği gibi kötü huylu (kanser) olanları da vardır.

Diş kisti kansere dönüşür mü?

Dişlerin sürmeleri sırasında da (erupsiyon) sürme kisti olarak adlandırılan patolojik yapılar görülür. Bu bağlamda çeneler bölgesinde en sık görülen kistler dişlere bağlı oluşan kistlerdir. Kistler kanser değildir.

Diş kanseri var mı?

Ağız kanseri, dudaklarınızdan diş etlerinize ve yanağınızın iç kısmından dilinize kadar ağzınızın herhangi bir bölgesini etkileyebilir. Özellikle diş eti kanseri, diş eti hastalığı ile kolayca karıştırılmaktadır. Bununla birlikte, diş eti kanseri diş etleri üzerinde lekeler veya düzensiz büyümeler ile karakterizedir.

Kist olan diş çekilir mi?

Diş kisti, erken tespit edildiyse ve halen küçük bir haldeyse dişin çekilmesi ile birlikte kolaylıkla tedavi edilebilmektedir fakat bazı durumlarda dişin çekilmesi kendi başına yeterli olmayacaktır. Bu gibi durumlarda dişi çektikten sonra diş kökündeki kistin tamamen temizlendiğinden emin olunması gerekmektedir.