Dukan diyetinde bitter çikolata yenir mi?

İçindekiler:

  1. Dukan diyetinde bitter çikolata yenir mi?
  2. Dukan Diyeti seyir dönemi nedir?
  3. Dukan diyetinde meyve var mı?
  4. Dukan birası nasıl tüketilir?
  5. Dukan diyetinde mercimek yenir mi?

Dukan diyetinde bitter çikolata yenir mi?

Çikolata yemek istiyorsanız bitter olanını tercih etmelisiniz. Kalbimiz için oldukça faydalı. Günlük en fazla 40 gr tüketebilirsiniz. Bitter çikolata, sütlü çikolataya oranla 3 kat daha fazla antioksidan içeriyor.

Dukan Diyeti seyir dönemi nedir?

Seyir evresinde ard arda iki diyet yapılır. Önce protein diyeti ardından da sebze diyeti yapılır. Seyir aşaması, kilo başına bir hafta boyunca uygulanır. Örneğin, ilk 5 gün saf protein diyeti, 5 gün de protein ve sebze karışımı diyeti yapılabilir.

Dukan diyetinde meyve var mı?

Bildiğiniz gibi Dukan diyeti klasik metotta atak evresinde meyve yer almamaktır. Yine seyir goji berry ve ıspanakgillerden eskin otu dışında meyve tüketimini basit şeker iceriginden dolayı önermemekteyiz.

Dukan birası nasıl tüketilir?

Öncelikle suyu kaynatıp yeşil çayı demleyin. Çay soğuduktan sonra maden suyunu ve limonu ekleyip bir gece buzdolabında bekletin. Gün içerisinde dilediğiniz zaman bitirene kadar içebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken önemli nokta, hazırladığınız karışımı bir gün içerisinde bitirip her gün yenisini tekrar hazırlamaktır.

Dukan diyetinde mercimek yenir mi?

Kesinlikle tüketilmeyecek olan sebzeler: Nişasta oranı fazla olan patates, pirinç, mısır, nohut, bakla, mercimek, enginar. Salatalarda yapılan soslara dikkat edilmeli, abartıya kaçılmamalı.