Duvardaki siyah rutubet nasıl temizlenir?

İçindekiler:

  1. Duvardaki siyah rutubet nasıl temizlenir?
  2. Küflenen kapı nasıl temizlenir?
  3. Ahşaptaki rutubet nasıl giderilir?
  4. Tepsideki pas lekesi nasıl çıkar?
  5. Yatak yüzü nasıl temizlenir?
  6. Duvar hangi deterjanla temizlenir?

Duvardaki siyah rutubet nasıl temizlenir?

Duvar ya da tavanda küf oluşumunun olduğu bölgeyi kuru bir bezle nem ve küf tamamen temizlenene kadar silin ve daha sonra bu bölgeyi zımpara ile kazıyın. Zımparalama işleminin ardından çamaşır suyu döktüğünüz ıslak bir bezle duvarı silin. Çamaşır suyu duvardaki tüm küf mantarlarının ölmesini sağlayacaktır.

Küflenen kapı nasıl temizlenir?

Farklı yöntemler ile yapılan küflü alan temizliği biraz zordur. Küflü kapı temizliği için küflü alan ilk başta beyaz sabun ile yıkanmalıdır. Kuruyan alan daha sonra su ve çamaşır suyu karışımı ile tekrar silinmelidir. Bu karışım ile silinen kapı yüzeyi ortalama 20 dakika bekletilmeli ve tekrar silinmelidir.

Ahşaptaki rutubet nasıl giderilir?

Temizliğe hazırlık için mobilyayı küfün yayılmayacağı bir yere götür ve elektrikli süpürgeyle serbest sporları ortadan kaldır. Hafif küfü güneş ışığıyla, ucuz votkayla ve bulaşık deterjanıyla temizle. İnatçı küfü ise mobilyadan ya zımparalayarak ya da çamaşır suyu çözeltisiyle çıkar.

Tepsideki pas lekesi nasıl çıkar?

Pas lekesi nasıl çıkar
  1. Sirke. Paslanan metal eşyanızı sirke dolu bir kabın içine koyun ve bir gece bekletin. Ertesi gün metali sirkeli sudan çıkarın ve bir tel yardımı ile ovun. ...
  2. Karbonat. Paslı eşyanızı karbonat ve bulaşık deterjanı ile ovun. ...
  3. Limon ve tuz. Paslı bölgeye tuz koyun ve üzerine limon sıkın.
BE

Yatak yüzü nasıl temizlenir?

1 bardak ılık su içinde 1 kaşık klorlu ağartıcıyı çözdürün. Karışan sıvıyı, bir sprey şişesi içinde muhafaza edip kullanabilirsiniz. Küf lekesinin olduğu bölgeye birkaç defa püskürtme işlemi uygulayın ve bir bez yardımı ile lekenin üzerinde dairesel hareketler çizerek temizleyin.

Duvar hangi deterjanla temizlenir?

Bu yüzden eğer duvarlarınızda is lekesi varsa tüm odanın duvarlarını tavandan zemine kadar ayrıntılı şekilde silmelisiniz. Bunun için ise su ile bulaşık deterjanı, su ile sirke veya su ile mayi sabunu karışımlarını kullanabilirsiniz.