Çatal hamlesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Çatal hamlesi nasıl yapılır?
  2. Satranç çatal atmak nedir?
  3. Satranç şiş nasıl yapılır?
  4. Satrançta taşlar geri hareket eder mi?
  5. Satranç oyununu kim buldu?
  6. Bir arada olmak nasıl yazılır?
  7. Birarada TDK nasıl yazılır?

Çatal hamlesi nasıl yapılır?

At Çatalı: Atın aynı anda iki taşı ister konumda olmasıdır. *At e6 karesine gelerek hem şah çekip hem de veziri tehdit ederek çatal hamlesini yapabilir.

Satranç çatal atmak nedir?

Çifte saldırı iki şeye birden aynı anda yapılan saldırıdır. Çifte saldırının iyi tarafı saldırılan iki şeyi korumaktaki zorluktur. Çatal ise bir taşın yaptığı iki saldırıdır.

Satranç şiş nasıl yapılır?

Satrançta şiş değerli bir taşı (örneğin şah veya vezir) tehdit etmek ve o taşın kaçması halinde arkadaki daha az değerli taşı alabilecek konum yaratmaktır. Şiş bir anlamda açmazın tersidir. Açmazda öndeki taş daha az değerliyken şişte arkadaki taş daha az değerlidir.

Satrançta taşlar geri hareket eder mi?

Taşların hareketi. Çapraz, düz, ileri ve geri sadece bir kare giderek taş alır. Satranç, ilk çağlardaki savaşın modellemesidir.

Satranç oyununu kim buldu?

Oyunun bugünkü adını alması, MS 3. - 4. yüzyıllarda Hindistan'da, oyuna ÇATURANGA denmesi ile başlar. Satranç ile ilgili ilk yazılı belgeler Hindistan'dan kalmadır. Daha sonra satranç İran'a, onlardan Araplara, Endülüslüler sayesinde de İspanya üzerinden Avrupa'ya yayılmıştır.

Bir arada olmak nasıl yazılır?

Günlük hayatta özellikle konuşma dilinde sık sık kullanılan fakat yazıya geçerken yazımında hata yapılan kelimelerin güncel yazımlarını Türk Dil Kurumu, resmi intermet sitesinden paylaşıyor. Yazım konusunda hassasiyeti olanların zaman zaman takip ettiği TDK'nın resmi sitesine göre "bir arada" kelimesi ayrı yazılır.

Birarada TDK nasıl yazılır?

Bir Arada, birlikte anlamında kullanılmaktadır. İki kelimeden oluşmakta olup, ayrı ayrı yazılması gerekir. Birarada olarak yazılması hatalıdır.