Atıf yapılan yayınları nasıl buluruz?

İçindekiler:

  1. Atıf yapılan yayınları nasıl buluruz?
  2. Web of Science tarama nasıl yapılır?
  3. Atıf dizinleri nelerdir?
  4. Akademik yayınlara nasıl ulaşırım?
  5. Google Akademik arabaları hangi site ile yapılmaktadır?
  6. SCI veri tabanı nedir?
  7. Web of Science nedir nasıl kullanılır?
  8. Scholar ID nasıl alınır?
  9. Scopus id nedir?
  10. Impact faktörü nasıl bulunur?
  11. Türk Atıf Dizini nedir?

Atıf yapılan yayınları nasıl buluruz?

i10-endeksi : En az 10 atıf yapılmış yayınların sayısıdır. Profilinizde daha önceki aşamada eklemiş olduğunuz makaleler listelenmiş haldedir. Burada, her bir yayınınız için yapılmış alıntı sayısını görebilirsiniz. Bu alıntı sayılarına tıklayarak ilgili makaleye atıf yapmış makalelere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Web of Science tarama nasıl yapılır?

Araştırmacı yayın listesine erişmek için “Basic Search” alanında “Author” başlığını seçerek ve tarama kutucuğuna soyadı ve adının ilk harfini yazarak (Örn: Demir A) “Search” butonu ile tarama işlemini başlatır. 4. Tarama sonuç sayfası gelir. “Refine Result” alanından isteğe göre “filitreleme” yapılabilir.

Atıf dizinleri nelerdir?

Atıf dizini nedir? İçerdiği bilimsel kaynaklarda yayımlanan yayınları (makale, kitap vb.) ve bu çalışmaların aynı ya da başka yazarlardan aldığı atıfları listeleyen dizinlerdir.

Akademik yayınlara nasıl ulaşırım?

Bu çok basit bir şekilde aşağıda bulunan resmi sitelerden erişip indirip okuyabilirsiniz.
  1. Ulusal Tez Merkezi. https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/
  2. Google Akademik. http://scholar.google.com.tr/
  3. Ulakbim. http://ulakbim.tubitak.gov.tr/
BE

Google Akademik arabaları hangi site ile yapılmaktadır?

Google Scholar bu hizmeti ücretsiz olarak sağlamaktadır. Nasıl kullanılır? Bu uygulamada kullanıcı deneyimi yine üst seviyededir ve oldukça kolaydır. Üst kısımda yer alan arama çubuğuna incelemek istediğiniz konuyu yazıp arama yaptığınızda bu konu hakkında çok sayıda sonuç karşınıza çıkacaktır.

SCI veri tabanı nedir?

Web of Science Atıf Veritabanı, 21,200'den fazla dünya çapında yayınlanmış hakemli, yüksek kaliteli akademik dergiyi kapsar. (Açık erişim dergiler dahil) 250'den fazla bilim, sosyal bilimler, sanat & insani bilimlerde disipline sahiptir. Konferans bildirileri ve kitap verileri de erişilebilirdir.

Web of Science nedir nasıl kullanılır?

Web of Science Nedir? Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler Sanat ve İnsani Bilimleri konu alan dergileri ve konferans bildirilerini düzenli olarak tarayarak araştırma alanınızla en ilgili ve prestijli yayınlara ulaşmanızı sağlar.

Scholar ID nasıl alınır?

Google Scholar ID Oluşturma
  1. Google Akademik profili şahsi Gmail hesabı ile oluşturulmalı, doğrulaması ise kurumsal e-posta hesabı ile yapılmalıdır. ...
  2. UYARI: Eğer hali hazırda kişisel Gmail hesabınıza giriş yapmışsanız tarayıcınızın adres satırına http://scholar.google.com.tr yazmanız yeterlidir.
Daha fazla öğe...•BE

Scopus id nedir?

Scopus ID: Scopus tarafından araştırmacılara verilen bir tanımlayıcıdır. Scopus ID'ye sahip olmak için Scopus'ta dizinlenen dergilerde yayın yapmış olmak gerekmektedir.

Impact faktörü nasıl bulunur?

Bilimsel bir derginin bir yılda, önceki iki yıla ait makalelere aldığı atıfların, önceki iki yılın yayımlanan makale sayısına bölünmesiyle elde edilen orandır.

Türk Atıf Dizini nedir?

 ''TÜRKİYE ATIF DİZİNİ'' Türkiye'de Sağlık Bilimleri alanında yayımlanan 365 Türk dergisini kapsayan ve Türkiye Klinikleri tarafından sunulan bir veri tabanıdır. 2008'den günümüze tam metin erişim sağlamaktadır.