Kullanılmayan banka hesabı ne olur?

İçindekiler:

  1. Kullanılmayan banka hesabı ne olur?
  2. Kapatılmayan banka hesapları ne olacak?
  3. Kullanılmayan banka kartları nasıl kapatılır?
  4. Kullanılmayan banka hesabı ne zaman kapanır?
  5. Iş bankası vadesiz hesap ücreti var mı?

Kullanılmayan banka hesabı ne olur?

Bir bankada hesap açtırıp sonra da uzun süre kullanmayabilirsiniz. Özellikle de hesabı belli bir amaç için açtırmışsanız, bir hesabınız olduğunu dahi unutabilirsiniz. Ancak birkaç yıl önce değişen yönetmeliğe göre artık kullanılmayan banka hesabı için de hesap işletim ücreti kesilebilecek.

Kapatılmayan banka hesapları ne olacak?

Bankalardaki kullanılmayan hesaplarını kapatmayan müşterilerinden ise hesap işletim ücreti kesecek. Bu ücret bankadan bankaya değişse de aylık 3 TL'den başlıyor. Ancak uzun süre kapatılmayan hesaplarda hem faiz hem de haciz riski bulunuyor.

Kullanılmayan banka kartları nasıl kapatılır?

Normalde müşteriler zaten adres ya da telefon değişikliği gibi bilgileri bankaya bildirmekle yükümlüler. Bankanın kendilerini ulaştığı müşteriler şubeye gidip hesap kapatma talebi için bir dilekçe yazabilirler.

Kullanılmayan banka hesabı ne zaman kapanır?

10 yıldan daha fazla kullanılmayan hesaplar zamanaşımına uğruyor. Ancak bu bilginin görüntülenebilmesi için hesapta az da olsa para bulunması gerekiyor. Zamanaşımı sorgulaması ve kullanılmayan banka hesabı bilgisi ise Türkiye Bankalar Birliği'ne ait resmi siteden sorgulanabiliyor.

Iş bankası vadesiz hesap ücreti var mı?

​Bankamız uygulaması çerçevesinde, 6 aylık dönem sonlarında vadesiz mevduat grubundaki TP ve YP hesaplardan "Hesap İşletim Ücreti" (HİÜ) tahsil edilmektedir. ... Müşterilerimizin birden fazla TL ve YP vadesiz tasarruf mevduat hesabı olması durumunda, tek bir ücret tahsil edilecektir.