Istihareyi herkes yapabilir mi?

İçindekiler:

  1. Istihareyi herkes yapabilir mi?
  2. Istihare namazı nasıl kılınır ne zaman kılınır?
  3. Istihare namazından sonra uyumak şart mı?
  4. İstihareye kac gun Yatmali?

Istihareyi herkes yapabilir mi?

Günümüzde insanların çoğu istihareye yatmaz, istihare yatan arkadaşlarından kendisi için istihareye yatılmasını ister. Başkasının sizin adınıza istihare yatması caiz değildir, gerçek sonuçlar doğurmaz. Bunun için istihare namazının nasıl kılındığını öğrenerek, sizin yatmanız daha doğru olacaktır.

Istihare namazı nasıl kılınır ne zaman kılınır?

İstihare namazının belli bir vakti bulunmamaktadır. Yatağa girip uyumadan önce kılınır ve uykuya yatılır. Kişi istihare namazı için abdest alır. Kişi hangi konu için ve tereddüt ettiği meseleyi düşünerek bu konuda niyet ederek namaza başlar.

Istihare namazından sonra uyumak şart mı?

Hayır. Bu konuda net bir bilgi olmamakla birlikte genelde uyku saatlerine denk gelen bir namaz türü olmasından dolayı uyumanın şart olduğu düşünülmüştür. Bu açıdan bakıldığında uyumak şart gibi düşünülse de bu konuda bilinen kesin ve net bir yargı yoktur.

İstihareye kac gun Yatmali?

Eğer rüyada beyaz ve yeşil renkleri görülüyorsa, bu hayra alamettir. Siyah ve kırmızı ise şeytanın vesveselerini ve şerrini simgeler. Birçok kaynağa göre istihare namazının 7 gün üst üste kılınması gerekmektedir. Dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de uyurken kıbleye doğru yatmaktır.