Uyurken akıntı gelmesi orucu bozar mı?

İçindekiler:

  1. Uyurken akıntı gelmesi orucu bozar mı?
  2. Oruca niyet ettikten sonra Rüyalanmak orucu bozar mı?
  3. Uykuda mezi gelmesi gusül gerektirir mi?
  4. Uykuda ihtilam olmak guslü gerektirir mi?
  5. Göz zinası yapmak orucu bozar mı?

Uyurken akıntı gelmesi orucu bozar mı?

Orucu bozan şeyler arasında uykudayken boşalıp cünüp olmak yer almaz. Diyanet kaynaklarına göre mastürbasyon yani boşalmak ise orucu bozan durumlar arasında yer alır. Uykudayken sabah olsun sahurdan sonra olsun hangi vakit olursa olsun rüya ile cünüp olan kişinin orucu bozulmaz.

Oruca niyet ettikten sonra Rüyalanmak orucu bozar mı?

Oruçluyken rüyalanmak, cünüp olmak, ihtilam olmak oruç bozar mı sorusunun yanıtını araştıranlar bu habere dikkat! İhtilam olmak, rüyada cünüp olmak oruç bozmaz. Sonrasında gusül abdesti almak için banyo yapmak da gerekiyor ve bu da oruca zarar vermez.

Uykuda mezi gelmesi gusül gerektirir mi?

Meninin uykuda ya da uyanıkken, bilinçli ya da bilinçsiz gelmesi sonucu değiştirmez. Şâfiîler dışında fakihlerin geneli, cünüplük için meninin şehvetle gelmesini şart gördüklerinden, ağır kaldırma, düşme, hastalık gibi nedenlerden dolayı gelen meniyi cünüplük saymazlar.

Uykuda ihtilam olmak guslü gerektirir mi?

İhtilâm, guslü gerektiren mânevî kirlilik (cenâbet) hallerinden biri olup çeşitli hadislerde, bir kimsenin uyandıktan sonra rüyada ihtilâm olduğunu hatırlamasına rağmen ıslaklık (meni) görmemesi durumunda guslün gerekmeyeceği, ihtilâm olduğunu hatırlamasa bile uyandığında meni gören kimsenin ise gusletmesi gerektiği ...

Göz zinası yapmak orucu bozar mı?

Manavgat Müftüsü Halil Taş: Oruçlu erkeğin bikinili bir kadınla göz göze gelmesi orucu bozmaz.