K belgesi cezası ne kadar?

İçindekiler:

  1. K belgesi cezası ne kadar?
  2. K belgesi olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  3. K belgesi cezası nasıl ödenir?
  4. Çekici için hangi k belgesi?
  5. Ulaştırma Bakanlığı idari para cezası nereye ödenir?
  6. Karayollarının kestiği ceza nereye ödenir?
  7. K belgesi kaç yılda bir yenilenir?
  8. K belgesi hangi araçlar için zorunlu?
  9. K belgesi ne zaman iptal olur?
  10. Askerlik idari para cezaları nereye ödenir?

K belgesi cezası ne kadar?

Yetki belgesiz olarak ticari nakliye işi yapmanın cezası kamyon, kamyonet için 2174 TL, Tır Takım veya Kamyon-Römork için ise 4348 TL'dir.

K belgesi olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Bunun için e-devlete giriş yapmanız ve ardından ise, arama bölümüne “araç yetki belgesi sorgulama” yazarak, sorgu ekranı bölümüne ulaşmanız gerekecek. Daha sonra, K belgesi sorgulama işlemini yapmak istediğiniz aracın plakasını yazmanız ve arama işlemini başlatmanız yeterlidir.

K belgesi cezası nasıl ödenir?

Trafikte K belgesi cezası yiyen firma ve kişilerin cezalarını Motorlu Taşıtlar Vergi Dairesi'ne ödemeleri gerekmektedir.

Çekici için hangi k belgesi?

K1(Ö) ÖZEL AMAÇLI : Oto kurtarıcı, lastik tekerlekli vinç, para/altın gibi değerli kağıt/maden taşıyan zırhlı ve benzeri özel amaçlı taşıtlarla ticari amaçla hizmet veren şahıs veya tüzel kişilerin alması gereken K Belge türüdür.

Ulaştırma Bakanlığı idari para cezası nereye ödenir?

Uyarı Cezaları ise Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü veya Ulaştırma Bölge Müdürlüklerinden alınacak Ödeme Belgesiyle herhangi bir Vakıf Bank şubesine ödenebilir.

Karayollarının kestiği ceza nereye ödenir?

(2) (Değişik:RG-4/4/2014-28962) Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağında yazılı idarî para cezaları (Değişik ibare:RG-20-31345) Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı muhasebe birimlerine, vergi dairelerine ve (Değişik ibare:RG-20-31345) Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca ...

K belgesi kaç yılda bir yenilenir?

Yıldızlı K2 belgesi de K1 ve Yıldızlı K1 belgeleri gibi 5 yıl süre içerisinden yenileniyor. 5 yıl dolmadan yapılan müracaatlarda %95 oranında indirim uygulanıyor. Sürenin geçmesi durumunda, trafikte yetki belgesiz taşımacılık cezası ve yetki belgesinin iptaline kadar gidebilecek tehlikeler oluşur.

K belgesi hangi araçlar için zorunlu?

Tescil belgesinde kamyon ya da kamyonet olarak geçen ve ticari yük taşıyan tüm araçların K Yetki Belgesi'ne sahip olması zorunludur. Bu belge aynı zamanda nakliye yapan araçların azami ağırlıklarını da belirtir. K1 Belgesi alma şartlarını taşıyan bütün gerçek ve tüzel kişiler yük taşımacılığı yapabilir.

K belgesi ne zaman iptal olur?

K belgesine kayıtlı araç kalmadığında belge 540 gün sonra iptal olur. Ruhsatı çıkan veya 2 el satın alınan Araçlarda K belgesi zorunluluğu başlar. Yeni alınan araçlarda müracaat süresi yoktur. Yeni alınan aracın K belgesine müracaatı hemen yapılmalıdır.

Askerlik idari para cezaları nereye ödenir?

Askerlik Yoklama Kaçağı Para Cezası Nereye Ödenir? Askerlik yoklama kaçağı cezasına maruz kalan kişilerin en çok araştırdığı konulardan birisi de cezanın nereye ödeneceğidir. Asker yoklama kaçağı cezası vergi dairelerine ödeme yapmak mümkündür. Ayrıca e-devlet üzerinden de bu ceza bedeli yine ödenmektedir.