Şekerpare şekli nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Şekerpare şekli nasıl yapılır?
  2. Şekerpareye pudra şekeri yerine ne kullanılır?
  3. Şekerpare üzerine ne sürülür?
  4. Kurabiyelerde pudra şekeri yerine ne kullanılabilir?
  5. Kurabiyede pudra şekeri yerine toz şeker kullanılır mı?
  6. Şekerparenin hamuruna ne katılır?

Şekerpare şekli nasıl yapılır?

Oval şekli vermek için, ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamuru elinizle yuvarlayın ve üzerine hafif bastırıp, yassılaştırın. Uçlarını hafif sivrilttiğinizde, oval şeklini alacaktır. Şekillendirdiğiniz tatlılarımızı pişirme kağıdı serili ya da yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.

Şekerpareye pudra şekeri yerine ne kullanılır?

Bu iki malzeme şeker ve nişasta. Nişastanızı buğday ya da mısır nişastası olarak tercih edebilirsiniz. Evinizde nişasta olmadığı durumlarda nişastası ya da varsa pirinç unuyla da yapabilirsiniz. Her bir su bardağı toz şeker için 1 tatlı kaşığı kadar nişasta kullanmaya özen gösterin.

Şekerpare üzerine ne sürülür?

Afiyet olsun... Şekerpareleri, üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra da fırınlayabilirsiniz. Böylece şekerparenin rengi daha güzel görünecektir. Ayrıca şerbeti hızlı değil yavaş bir şekilde dökün.

Kurabiyelerde pudra şekeri yerine ne kullanılabilir?

Evinizde nişasta olmadığı durumlarda pirinç unu da kullanabilirsiniz. Her bir su bardağı toz şeker için 1 tatlı kaşığı kadar nişasta kullanın.

Kurabiyede pudra şekeri yerine toz şeker kullanılır mı?

Toz şeker yerine pudra şekeri kullanacaksanız miktarı biraz azaltmanız gerekir. 2 su bardağı toz şekerin karşılığı 1 tam 3 çeyrek su bardağı pudra şekeridir. Toz şeker yerine pudra şekeri kullandığınızda elememeniz de önemlidir.

Şekerparenin hamuruna ne katılır?

Hamurunu hazırlamak için derin bir karıştırma kasesine 1 su bardağı pudra şekeri, 125 gram margarin, 2 yumurta, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu, 4 yemek kaşığı irmik ve azar azar unu koyup güzelce yoğuruyoruz.