Sezaryenden ne kadar sonra korse?

İçindekiler:

  1. Sezaryenden ne kadar sonra korse?
  2. Doğumdan sonra nasıl bir korse kullanılmalı?
  3. Sezeryan sonrası göbek kaç günde gider?
  4. Sezeryan olan Göbek nasıl erir?
  5. Bel inceltmek için korse nasıl kullanılmalı?

Sezaryenden ne kadar sonra korse?

Doğum sonrası hemen korse kullanımı doğru değildir. Normal doğumda vücudun toparlanması için 1-2 gün geçmesi ve doktorun önerdiği günlerde takılması önerilir. Sezaryen doğumdan sonrası ise dikişlerin alınmış olması ve en az 2-3 haftanın geçmiş olması gerekir.

Doğumdan sonra nasıl bir korse kullanılmalı?

Korsenin fazla sıkması iç organlarınıza zarar verebilir. Bu nedenle karın bölgenize uygun sıkılıkta korse tercih edilmelidir. Korsenizin naylon olmayan pamuk dolgulu kumaştan olması karın bölgenizi fazla rahatsız etmemesine yardımcı olacaktır.

Sezeryan sonrası göbek kaç günde gider?

Doğum sonrası göbek hizasında olan rahim yaklaşık 4-6 hafta sonra normal boyutuna döner.

Sezeryan olan Göbek nasıl erir?

6 hafta ilâ 3 ay arasında, hafif tempolu ve kısa soluklu yürüyüşlerin yanında basit esneme hareketleri yapabilirsiniz. Doğumu izleyen 3. aydan itibaren, pilates ve yoga gibi sporları tercih ederek, kaslarınızın toparlanma sürecini hızlandırabilir ve göbeğinizden kurtulabilirsiniz.

Bel inceltmek için korse nasıl kullanılmalı?

Bu iç giysileri vücudunuza aşırı şekilde tutmayınız. Asıl olarak günde birkaç saat takmak yeterli olmaktadır. Eğer ki rahatsız olmuyorsanız süre artabilir. Fakat gece yatarken takmamanız daha sağlıklı olacaktır. Kullanım sırasında dikkat edilmesi gereken püf noktalardan biri çok fazla terleme olup olmamasıdır.