Rasyonel sayılarda bölme işlemi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Rasyonel sayılarda bölme işlemi nasıl yapılır?
  2. Rasyonel sayılarda toplama işlemi nasıl yapılır?
  3. Bir sayının çarpma işlemine göre tersi ne demektir?
  4. Rasyonel Sayılar nasıl ifade edilir?
  5. Rasyonel sayılar neleri kapsar?
  6. N harfi neyi ifade eder?
  7. Pusulada E harfi neyi ifade eder?

Rasyonel sayılarda bölme işlemi nasıl yapılır?

Bölme işlemi yapılırken, ilk rasyonel sayı olduğu gibi durur ikinci rasyonel sayı ters çevrilir. Yani bu ters çevrilme durumunda pay kısmı paydaya yazılır. Daha sonra ise rasyonel sayılar birbiri ile çarpılır. Bölme işleminin sonunda da bir çarpma işlemi yapılmalıdır.

Rasyonel sayılarda toplama işlemi nasıl yapılır?

Rasyonel sayılarla toplama işlemi yapılabilmesi için işlemdeki rasyonel sayıların paydaları eşit olmalıdır. Aynı işaretli rasyonel sayılar toplanırken paydalar eşit değilse önce paydalar eşitlenir. Daha sonra payların mutlak değerleri toplanıp toplamın payı olarak, ortak payda ise toplamın paydası olarak yazılır.

Bir sayının çarpma işlemine göre tersi ne demektir?

“Bu sayıyı hangi sayı ile çarparsak sonuç 1 çıkar?” sorusunun cevabı o sayının çarpma işlemine göre tersini verir. Çarpımları 1 olan iki rasyonel sayı çarpma işlemine göre birbirinin tersidir.

Rasyonel Sayılar nasıl ifade edilir?

Rasyonel sayı, a bir tam sayı olmak şartıyla b de 0 dan farklı bir tam sayı olmak şartıyla a/b (a bölü b) şeklinde yazılabilen sayılara denir.

Rasyonel sayılar neleri kapsar?

Rasyonel sayılar ab şeklinde yazılabilen sayılardan oluşur. Burada b sayısı sıfırdan farklıdır. Yani Doğal Sayılar (N), Tamsayılar (Z), kesirler, ondalık sayılar, devirli ondalık sayılar ve karekök alma işleminde karekökten kurtulabilen sayılar rasyonel sayılardır.

N harfi neyi ifade eder?

'N' harfi ile bilinen Kuzey İngilizce üzerinde, North olarak bilinir. Dünyanın manyetik alanı nedeniyle pusulanın ibresi sürekli olarak kuzeyi gösterir. Bu doğrultuda kırmızı ile görünen bölüm Kuzey bölümünü gösterir yani pusulanın sürekli bulunduğu noktayı.

Pusulada E harfi neyi ifade eder?

Pusulada E harfi, doğu yönünü gösterir. E harfi, doğu anlamına gelen East kelimesinden gelir.