Pasaportumu kaybettim yenisini nasıl alırım?

İçindekiler:

  1. Pasaportumu kaybettim yenisini nasıl alırım?
  2. Pasaport yenileme kaç para?
  3. Kayıp pasaport yenileme ne kadar sürer?
  4. Yurtdışında pasaportumu kaybettim ne yapmalıyım?
  5. Pasaport kayıp ne yapmalıyım Almanya?
  6. Geçici pasaport kaydı nedir?

Pasaportumu kaybettim yenisini nasıl alırım?

Fotoğraf ve nüfus cüzdanınız ile birlikte, bulunduğunuz yerdeki en yakın konsolosluğa şahsen başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvurunuzun kabulünün ardından ilgili Türk makamlarıyla yazışma yapılacak ve olumlu yanıt alındığı takdirde adınıza yeni bir pasaport düzenlenebilecektir.

Pasaport yenileme kaç para?

Altı aylık pasaportun harç bedeli 227,27 TL iken, defter bedeli 174,5 TL; bir yıllık pasaportun harç bedeli 323,13 TL iken, defter bedeli 174,5 TL; iki yıllık pasaportun harç bedeli 542,27 TL iken, defter bedeli 174,5 TL; üç yıllık pasaportun harç bedeli 770,20 iken, defter bedeli 174,5 TL ve son olarak dört-on yıllık ...

Kayıp pasaport yenileme ne kadar sürer?

Pasaportun yenilenme süreci herkesin pasaportuna bağlıdır. Ancak yenilenen pasaportun tekrar kişinin adresine ulaştırması fazla uzun sürmez. Yaklaşık 5 ila 10 gün içerisinde yenilenmiş pasaport sahibine ulaşır.

Yurtdışında pasaportumu kaybettim ne yapmalıyım?

Sizi tanıtan belgeler ve vesikalık fotoğraf bulundurun “Pasaportumu kaybettim yenisini nasıl çıkarırım?” diye merak ediyorsanız, endişelenmenize gerek yok. Polis merkezinden aldığınız tutanak ile birlikte Konsolosluk tarafından size geçici bir pasaport verilecektir.

Pasaport kayıp ne yapmalıyım Almanya?

Kaybından dolayı yeni pasaport başvurusunda bulunan kişilerin kimliklerini tespite yarayacak nüfus cüzdanı, aile cüzdanı, sürücü belgesi gibi resimli bir belge ibraz edememeleri durumunda, ilgili kurumlarla yazışma yapılarak kimlik tespitinin yapılmasının ardından pasaport başvurusu alınabilmektedir.

Geçici pasaport kaydı nedir?

Geçici pasaport ya da pembe pasaport, yurt dışında bulunan Türk vatandaşlarının Türkiye dış temsilciliklerinden (konsolosluklar) alabileceği seyahat belgesidir. Geçici pasaportlar; pasaport kaybı, pasaport süre aşımı ve sınırdışı edilme gibi durumlarda, 1 ay boyunca geçerli olmak üzere verilir.