Hisseli kurbanlık caiz mi?

İçindekiler:

  1. Hisseli kurbanlık caiz mi?
  2. Vekaleten kurbanlık caiz mi?
  3. Kurbanlık tartı ile alınır mı?
  4. Satın alınan kurban değiştirilebilir mi?
  5. Kurbana kaç hisse girilir Diyanet?
  6. Hediye para ile kurban kesilir mi?

Hisseli kurbanlık caiz mi?

"Kurban niyetiyle hisseye dahil olmak gerekiyor" Bu dinen uygun değil. Büyükbaş hayvan en fazla 7 hisseye kadar, küçükbaş hayvan ise bir kişilik kurban ibadetini yerine getirme imkanı sunuyor. O nedenle büyükbaş kaç kilo olursa olsun 7'den fazla hisseye satılamaz. ... Sonuçta Allah'a yakınlaşmak için yapılan bir ibadet.

Vekaleten kurbanlık caiz mi?

Kurbanda önemli olan, kişinin niyetinin Allah için olması ve vekâleten kendisi adına kurbanın kesilmesidir. Dolayısıyla kurbanın yurt içinde başka bir ilde ya da yurt dışında kesilmesinde sakınca bulunmamaktadır.

Kurbanlık tartı ile alınır mı?

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığından, Kurbanlık hayvan tartı ile alınabilir mi? sorusuna şu yanıt verildi: "Kurbanlık hayvan, kilo birim fiyatı belirlenmek suretiyle canlı olarak tartıyla alınıp-satılabilir.

Satın alınan kurban değiştirilebilir mi?

Zengin olan bir kimsenin niyetiyle beraber o hayvanı kurban niyetiyle satın alması kurban olarak tayin etmeyecektir. Bu nedenle sözlü olarak o hayvanı kendine gerekli kılmadıysa sadece niyetinde kurban kesmek varsa bu kişi hayvanı satabilir de daha düşük bir değerdeki hayvanla da değiştirebilir.

Kurbana kaç hisse girilir Diyanet?

"Kurban niyetiyle hisseye dahil olmak gerekiyor" Bu dinen uygun değil. Büyükbaş hayvan en fazla 7 hisseye kadar, küçükbaş hayvan ise bir kişilik kurban ibadetini yerine getirme imkanı sunuyor. O nedenle büyükbaş kaç kilo olursa olsun 7'den fazla hisseye satılamaz. Bunun hükmü dinen bu şekilde.

Hediye para ile kurban kesilir mi?

Kurban, hediye olarak verilebilir. Birine, aldıkları karşılıÇı armaÇan edilebilir. Artık o, hediye edilen kişinin mülküne geçmiştir. Onda herhangi bir mahsur yoktur.