İslam dinine göre nikah nasıl kıyılır?

İçindekiler:

  1. İslam dinine göre nikah nasıl kıyılır?
  2. Dini nikah olmadan olur mu?
  3. Resmi nikahla zina olur mu?
  4. Resmi nikahtan sonra dini nikah gerekir mi?
  5. Resmi nikâh olmadan imam nikahı kıymak yasak mi?
  6. Nikah şahidi kimler olamaz?
  7. Dini nikah olmadan resmi nikah caiz mi?
  8. Imam nikahı yapmak şart mı?

İslam dinine göre nikah nasıl kıyılır?

İmam, evlenecek kişilerin, şahitlerin isimlerini, anne/baba isimlerini bir kağıda yazar. Kuran'dan ilgili ayet ve hadisler okur. Önce kadına, sonra erkeğe üçer defa "bu kadını/erkeği kabul ettin mi" diye sorar. Şahitlerin huzurunda bu nikahı gerçekleştirir.

Dini nikah olmadan olur mu?

Dinimizde Müslüman bir kadının gayri müslim erkek ile evlenmesi yasaktır. Resmi nikahta da bu durum şart değildir, es geçilebiliyor. Eğer gerçekleştirilirse Allah katında nikah sahih olmamaktadır.

Resmi nikahla zina olur mu?

İhsan Eliaçık, toplum içerisinde doğru bilinen yanlışlara değindi ve neyin zina sayılıp neyin sayılmadığını özetledi: Bir erkek ve kadın şahitler önünde ve topluma ilan etmeden yani nikâh kıymadan cinsel ilişkiye giremezler. İlişkide zina olması için cinsel ilişki olması gerekir.

Resmi nikahtan sonra dini nikah gerekir mi?

Dinimizde Müslüman bir kadının gayri müslim erkek ile evlenmesi yasaktır. Resmi nikahta da bu durum şart değildir, es geçilebiliyor. Eğer gerçekleştirilirse Allah katında nikah sahih olmamaktadır.

Resmi nikâh olmadan imam nikahı kıymak yasak mi?

Ayrıca en çok sorulan sorulardan biri olan resmi nikah olmadan imam nikahı yasak mı konusuna da bir açıklık getirerek konumuza geçiş yapmak isteriz. İlgili maddeler uyarında resmi nikah işlemi gerçekleştirilmeden Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görev alan tüm imam dini nikah kıymamaktadır.

Nikah şahidi kimler olamaz?

Peki kimler nikah şahidi olamaz? Hemen söyleyelim: 18 yaş altı bireyler ve akli dengesi yerinde olmayan kişilerin nikah şahidi olabilmesi mümkün değildir. Ayrıca şahitlik yaptığı kişiyi tanımayan bireylerin de şahit olamadığını ekleyelim. ... Ancak anne-baba dışında tüm akrabaların nikah şahidi olması mümkündür.

Dini nikah olmadan resmi nikah caiz mi?

Dini nikahta mehir isteme gibi durumlar var iken resmi nikahta böyle bir şey yoktur. Dinimizde Müslüman bir kadının gayri müslim erkek ile evlenmesi yasaktır. Resmi nikahta da bu durum şart değildir, es geçilebiliyor. Eğer gerçekleştirilirse Allah katında nikah sahih olmamaktadır.

Imam nikahı yapmak şart mı?

Alanya Müftüsü Muhammed Gevher, evliliklerin dinen caiz sayılması için imam nikahına gerek olmadığını söyleyerek, "İslamiyet'te imam nikahı diye bir nikah da yoktur" dedi. ... Bugünkü ortamda nikahın mutlaka resmileştirilmesi gerekir. Şahitlerin huzurunda bu sözleşmenin imzalanması dinen de yeterlidir.