Sayısal bölümde hangi dersler var?

İçindekiler:

  1. Sayısal bölümde hangi dersler var?
  2. Kimya dersinde ne işlenir?
  3. Fizik dersini neden öğrenmeliyiz?
  4. Fizik bölümü mezunu ne iş yapar?
  5. Fiziği kim icat etti?
  6. Modern fizik nasıl ortaya çıkmıştır?

Sayısal bölümde hangi dersler var?

Sayısal dersler şu şekildedir:

  • Temel Matematik: 2 saat.
  • Seçmeli Matematik: 6 saat.
  • Seçmeli Fizik: 4 saat.
  • Seçmeli Kimya: 4 saat.
  • Seçmeli Biyoloji: 4 saat.
  • Astronomi ve Uzay Bilimleri: 1 veya 2 saat.
  • Matematik Tarihi ve Uygulamaları: 2 saat.
  • Fen Bilimleri Tarihi ve Uygulamaları: 3 saat.

Kimya dersinde ne işlenir?

Kimya bilimi daha kapsamlı bir ifadeyle, maddelerin özellikleriyle, maddelerin sınıflandırılmasıyla, atomlarla, atom teorisiyle, kimyasal bileşiklerle, kimyasal tepkimelerle, maddenin hâlleriyle, Moleküller arası ve moleküller kuvvetlerle, kimyasal bağlarla, tepkime kinetiğiyle ve kimyasal dengenin prensipleriyle ve ...

Fizik dersini neden öğrenmeliyiz?

Doğa olaylarını anlayabilmek ve öngörebilmek için bu doğa olaylarının esasında düzenli olduklarına inanmamızla mümkündür. Fizikçiler araştırmalarına evrendeki olayları sebep-sonuç ilişkisi ile birbirlerine bağlayarak temel noktaya oturturlar. ... Fizik, çevremizde ve evrende meydana gelen bir çok olayı aydınlatmıştır.

Fizik bölümü mezunu ne iş yapar?

Fizik bölümü; en temel bilim dalı olan fizik biliminin, insanların doğayı, fiziği, madde kavramını, enerjileri, evreni, dünyayı, yıldızları, galaksileri, atom, atom altı parçacıkları gibi konular üzerinde araştırmalar, deneyler ve gözlemler yapan akademik bir disiplindir.

Fiziği kim icat etti?

Newton (1642 – 1727), tarihin yetiştirdiği en büyük bilim adamlarından biridir ve matematik, astronomi ve fizik alanlarındaki buluşları göz kamaştırıcı niteliktedir; klasik fizik onunla doruğa erişmiştir.

Modern fizik nasıl ortaya çıkmıştır?

Modern fiziğin temelleri 1900'lü yılların başında Max Planck'ın kara cisim ışımasını açıklarken ileri sürdüğü "enerjinin kesikli yapıda olduğu" fikriyle atılmıştır. Kuantum fiziği olarak da bilinen modern fizik, atomik boyutlarda ve ışık hızına yakın hızlardaki parçacıklarla çalışır.