ITÜ de tıp bölümü var mı?

İçindekiler:

  1. ITÜ de tıp bölümü var mı?
  2. İTÜ nün kaç kampüsü var?
  3. GTÜ hangi bölümler var?
  4. İTÜ Kaç fakültesi var?
  5. İTÜ hangi bölüm hangi kampüste?

ITÜ de tıp bölümü var mı?

AKP'li belediyenin 'gurur tablosu': İTÜ'de tıp kazandırdılar Zira "Gurur Tablosu" diye asılan afişte adları yazılı 10 adaydan 3'ü için İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tıp Fakültesi'ni kazandıkları bildiriliyor. Ancak 250 yaşına yaklaşan üniversitede bilindiği üzere tıp fakültesi bulunmuyor.

İTÜ nün kaç kampüsü var?

İTÜ bugün ana kampüsü İstanbul'un iş merkezi Maslak'ta bulunan 4'ü Avrupa, 1'i Anadolu yakasında olan toplam 5 yerleşkeye yayılmıştır. Maçka, Taşkışla ve Gümüşsuyu yerleşkelerinde Osmanlı döneminden kalan binalarda hâlâ eğitim yapılmaktadır.

GTÜ hangi bölümler var?

Gebze Teknik Üniversitesi kuruluş kanunu ile birlikte bünyesinde 4 Fakülte barındırmaktadır. Bu Fakülteler Mühendislik Fakültesi, Temel Bilimler Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve İşletme Fakültesi'dir. Tüm bölümler Çayırova Yerleşkesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

İTÜ Kaç fakültesi var?

1.600.000 m2'lik alanı kaplayan Ayazağa Yerleşkesi'nde Rektörlük ve yönetim birimlerinin yanı sıra 13 fakülteden 8′i ve 5 enstitüden 4′ü bulunmaktadır. Bu kampüste bulunan 7/24 açık Mustafa İnan Merkez Kütüphanesi, Merkezi Derslik binaları, Kültür ve Sanat Birliği, Spor Birliği ve 75.

İTÜ hangi bölüm hangi kampüste?

Ana yerleşim birimi olan Ayazağa Kampüsü, İstanbul'un yeni iş ve ticaret merkezi konumuna gelen Maslak bölgesindedir. 247 hektarlık bir alanı kaplayan Ayazağa Kampüsü'nde Rektörlük ve yönetim birimlerinin yanı sıra 13 fakülteden 8′i ve 5 enstitüden 4′ü bulunmaktadır.