Deprese ne demek Tıpta?

İçindekiler:

  1. Deprese ne demek Tıpta?
  2. Tıp dilinde primer ne demek?
  3. Tıpta AP ne demek?
  4. Biyolojide primer ne demek?
  5. AP neye denir?
  6. Dislokasyon terimi nedir?
  7. Krepitasyon ne demek tıp?
  8. Fiksasyon ne tıp?
  9. Fiksasyon psikolojide ne demek?
  10. Primer ne Ucundur?
  11. Primer ne işe yarar Biyoloji?

Deprese ne demek Tıpta?

Deplase, tıp alanında yer değiştirme anlamında kullanılan bir terimdir.

Tıp dilinde primer ne demek?

Sekonder tıp biliminde ilk olmayan, sonradan değişik sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan durumlar için kullanılan bir sözcüktür. Eğer tıpta bir hastalığın sekonder belirtilerinden söz ediliyorsa temel yani diğer ifade ile primer ( birincil) belirtilerinden daha farklı belirtilerinden bahsediliyordur.

Tıpta AP ne demek?

AP. 1) Antero-posterior. Ön arka doğrultuda.

Biyolojide primer ne demek?

- DNA sentezinin başlamasını sağlayan nükleik asit dizisidir. Polimerin "3' ucu"na DNA polimeraz bağlanır ve tepkimeleri (DNA kopyalama/replikasyonu) başlatır. - Birinci derecedeki, ilkin, esas.

AP neye denir?

İleri Düzey Yerleştirme Programı olarak da adlandırılan Advanced Placement (AP) programı, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) uygulanan ve oradan tüm dünyaya yayılan, eğitimde mükemmeliyeti hedefleyen güçlü, kapsamlı ve çok çalışmayı gerektiren bir programdır.

Dislokasyon terimi nedir?

Dislokasyon ve diğer adıyla çizgisel kusur; malzeme biliminde, kristal yapıların atomsal dizilişlerinde bir çizgi boyunca görülen kusurlardır. ... Kusurların varlığı 1907 yılında İtalyan fizikçi ve matematikçi Vito Volterra tarafından ortaya atılsa da, atomik boyuttaki kusurları tanımlayan dislokasyon terimi ilk kez G. I.

Krepitasyon ne demek tıp?

Krepitasyon (Çıtırtı Sesi): Eklem mesafesinin daralmasına bağlı olarak kemiklerin birbirine sürtünmesinden kaynaklanır.

Fiksasyon ne tıp?

Fiksasyon; tespit, sabitleme, ne olduğunu anlama gibi durumlarda yapılan bir yöntemdir. Bu yöntem ile hastalıklı dokunun incelemesi yapılır. Fiksasyon genel itibariyle bu manaya gelmektedir.

Fiksasyon psikolojide ne demek?

fixation - saplanma / fiksasyon | Psikoloji Sözlüğü 1. bir fikir, bir etkinlik, canlı ya da cansız bir nesneyle takıntılı meşgul olma hali.

Primer ne Ucundur?

Primer, isminden de anlaşılabileceği gibi makyajdan önce yüze sürülen ve cildi makyaja hazırlayan krem formdaki makyaj malzemeleridir. Biz onu makyaj bazı olarak da biliyoruz. Far, kirpik ve yüz için olmak üzere pek çok primer çeşidi bulunuyor.

Primer ne işe yarar Biyoloji?

- DNA sentezinin başlamasını sağlayan nükleik asit dizisidir. Polimerin "3' ucu"na DNA polimeraz bağlanır ve tepkimeleri (DNA kopyalama/replikasyonu) başlatır.