Peygamber Efendimizin isimleri nedir?

İçindekiler:

  1. Peygamber Efendimizin isimleri nedir?
  2. Cemre ismini koymak caiz mi?
  3. Kuranda geçmeyen isimleri koymak caiz mi?
  4. Rümeysa ismi yasak mı?
  5. Cemre ismi ne anlamına gelir?
  6. Berra ismi uygun mu?
  7. Berra ve Berre aynı anlamda mı?

Peygamber Efendimizin isimleri nedir?

Muhammed'in adlarından olup da Anadolu'da kullanılan isimleri
  • Muhammed (Mehmed)
  • Ahmed.
  • Mahmud.
  • Hâmid.
  • Mustafa.
  • Mücteba.
  • Muhtar.
  • Abdullah.
Daha fazla öğe...

Cemre ismini koymak caiz mi?

Cemre ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Cemre isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir. Zira Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…”

Kuranda geçmeyen isimleri koymak caiz mi?

Öztürk, şöyle devam etti: ''Aileler çocuklarına Kuran'dan isim koymak isterken ismin anlamına çok dikkat etmeliler. ... Kuran'da geçen her kelimenin isim olmayacağı bilinmelidir. Kur'an-ı Kerim'de geçen her kelime 'Bu Kuran'da geçiyor isim olur'' mantığıyla çocuklara verilmemelidir.

Rümeysa ismi yasak mı?

Rumeysa isminin kullanılması islami açıdan caizdir ve kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Cemre ismi ne anlamına gelir?

Arapça olan sözcük, bir nevi; "kor durumunda ateş" anlamına gelmektedir. Mina Vadisi'nde, Arafat'tan gelen hacıların attığı taşlarla oluşan yığınlara da; yine "cemre" adı verilmektedir. Cemre isminin kökeni Arapçadır. Birinci anlamı; "kor durumunda yanan ateş" olup, çoğunlukla bu anlamda kullanılır.

Berra ismi uygun mu?

Berra' (برّأ) temize çıkarttı. Türkçede Arapçadan gelen beraat (براءة) kelimesi bununla alakalıdır; suçsuz çıktı, suçlu bulunmadı, temiz çıktı demektir. Bu nedenle bu ismi değiştirmeye gerek yoktur.

Berra ve Berre aynı anlamda mı?

Bu isim Berra değil, Berre (برّة) idi. Berre kelimesinin manası iyi, hayırlı, itaat eden kadın, severek güzel muamele yapan kız veya kadındır. Bu açıdan bu isim güzeldir, onu kıza bir isim olarak vermek caizdir. ... Ama Berra' ismi ayrıdır.