Ceviz budaması hangi ayda olur?

İçindekiler:

  1. Ceviz budaması hangi ayda olur?
  2. Ceviz bakımı ne zaman yapılır?
  3. Ceviz ağacının meyve vermesi için ne yapmali?
  4. Ceviz ilaçlaması ne zaman yapılır?
  5. Budama şekilleri nelerdir?
  6. Ilk dikilen ceviz nasıl budanır?
  7. Ceviz ağacı ne kadar su ister?

Ceviz budaması hangi ayda olur?

· Mayıs-Haziran aylarında da taç içerisinde sık olan bölgeler var ise sürgünler yeni oluşmuşken seyreltme yapmak faydalı olacaktır. Ancak sürgün boyları 8-10 cm'e geldiğinde budama işlemi yapılmalıdır. Bu ön budamadır asıl budama Ağustos ayının 15'inden sonra yapılmalıdır.

Ceviz bakımı ne zaman yapılır?

Mart ayında bitki uyanmaya hazırlanır. Nisan ayında ise artık bitki kök çalışmalarını hızlandırır ve uyanmaya başlar. Mayıs ayında sulama programına başlamanız gerekmektedir.Organik toz gübre atılır.

Ceviz ağacının meyve vermesi için ne yapmali?

Ceviz fidanları, ceviz ağaçları yaşına göre köklenme sağlarlar. Çok yaklaşıldığı zaman saçak kökler zarar görebilir. Ceviz ağaçlarında budama yapılır. Kurumuş sağlıksız dallar budanarak aşı macunu sürülür, sağlıklı dallar meyveye bırakılır.

Ceviz ilaçlaması ne zaman yapılır?

Ceviz fidanlarını kışın vereceği zararlardan korumak için mutlaka kış ilaçlaması yapılır. Bordo bulamacı, göztaşı gibi ilaçlar kullanılabilir. Ceviz fidanlarına, ceviz ağaçlarına bahar ayında daha sağlıklı çiçeklenmesi ve meyve tutabilmesi için sonbaharda çiftlik gübresi verilmemiş ise ocak ayında verilmelidir.

Budama şekilleri nelerdir?

Bunlar; şekil budaması, mahsul budaması ve gençleştirme budamasıdır. Meyve ağaçlarında, meyve fidanı dikildikten sonra normal verime yatıncaya kadar yapılan budama, ağaca şekil vermek içindir.

Ilk dikilen ceviz nasıl budanır?

Dikimi yapılacak fidanda ilk yapılacak işlem kök budamasıdır.Birbiri üzerine binen,yaralanmış ve zararlanmış kökler kesilir ve atılır.Kesim işlemi kökte beyaz dokuya ulaşıncaya kadar devam edilir.

Ceviz ağacı ne kadar su ister?

Ceviz fidanı yıllık su ihtiyacı fidan başına 1100-1400 mm seviyesindedir. Her sulama yapılırken 15-20 litreye yakın fidan başına su önerilir. Bu su ihtiyacı tam verime yatmış yani gelişmiş bir ağaç için geçerlidir. Ceviz fidanı suyu seven bir ağaçtır.