Kek kalıptan çıkmazsa ne yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Kek kalıptan çıkmazsa ne yapılmalı?
  2. Kek fırından çıktıktan sonra ne yapılmalı?
  3. Döküm kek kalıbı kullanışlı mı?
  4. Kek piştikten sonra neden çöker?
  5. Kek iyi Pişmezse ne yapmalı?
  6. Kek en iyi nasıl pişirilir?

Kek kalıptan çıkmazsa ne yapılmalı?

Kekinizi fırından aldıktan sonra bir tabağın üzerine ters çevirin ve üzerine nemli bir bez koyun. Çıkarır çıkarmaz nemli bir bezin üzerine de koyabilirsiniz. Bu şekilde de rahatlıkla çıkacaktır.

Kek fırından çıktıktan sonra ne yapılmalı?

Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın. Sonra alıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenmeden kesip servis etmeyin, kendini toparlamasına zaman verin.

Döküm kek kalıbı kullanışlı mı?

Evet, demir döküm kullanması oldukça hassas mutfak gereçlerinden ve oldukça da pahalı. Ancak ısıyı doğru dağıtması açısından demir döküm kek kalıpları tek kelimeyle harika işler çıkarıyor. Kekinizin içinin pişmemesi gibi bir sorunu olmuyor.

Kek piştikten sonra neden çöker?

Şeker ve yumurtanın az çırpılması kabarmasını olumsuz etkilerken şeker erimediği için kekin içindeki şekerin çıtır çıtır ağzınıza gelmesine neden olabilir. Yumurtanın fazla çırpılması ise içine olması gerekenden daha fazla hava girmesine, bu nedenler nemini kaybetmesine ve pişerken kekin çökmesine neden olur.

Kek iyi Pişmezse ne yapmalı?

Fırının sadece altını açın üst kısmını açmayın. Bu düşük ısıda kekinizi 15-20 dakika kadar pişirin. Bu şekilde üstü yanmayacak, altı ve içi pişecektir. Böylelikle hamur kalmaktan kekinizi kurtarmış olacaksınız.

Kek en iyi nasıl pişirilir?

Fırın önceden ısıtılmalıdır. 180-200 derece çoğu kek için uygun bir ısıdır. Kek fırına konulunca 6-7 dakika sonra içinin iyi pişmesi için ısıyı 160 dereceye düşürebilirsiniz.