Erkek altın yüzük takabilir mi?

İçindekiler:

  1. Erkek altın yüzük takabilir mi?
  2. Erkeğin altın evlilik yüzüğü takması haram mı?
  3. İpek giymek haram mı kuranda geçiyor mu?
  4. Müslüman erkek evlilik yüzüğü hangi parmağa takılır?
  5. Erkek gümüş kolye caiz mi?

Erkek altın yüzük takabilir mi?

🔸 Erkeğin altın takması, İslam dinince haram kabul edilen bir konudur. Erkeklerin altın takı kullanmaları hakkında Peygamber Efendimiz (sav) hadis-i şeriflerde Müslümanlara şöyle buyurmuştur: "Altın ve ipek ümmetimin erkeklerine haram, kadınlarına helaldir."

Erkeğin altın evlilik yüzüğü takması haram mı?

Soru: Nişanlanan bir erkeğin nişan altın yüzük takması haram mı? ... Cevap: Evlilik işareti olan altın alyans takmak haram değildir. Prof. Kâmil Miras'in belirttiği gibi: "Altin kullanmanın yasak olmasındaki asıl şer'î gaye, bunun israf ve övünme vesilesi olmasıydı.

İpek giymek haram mı kuranda geçiyor mu?

Şâfiî âlimlerinden Nevevî bu konuda şu açıklamayı yapar: "İpek, istebrak, dîbâc ve kassî giymek erkeklere haramdır. Kişinin bunu böbürlenmek amacıyla giymesiyle başka amaçla giymesi arasında fark yoktur. Fakat bir deri hastalığı sebebiyle giymişse bu takdirde haram değildir. Kadınların ipek giymesi ise mubahtır".

Müslüman erkek evlilik yüzüğü hangi parmağa takılır?

C.4.) Sağ elin parmaklarına takılması tercih edilir.

Erkek gümüş kolye caiz mi?

Erkek olsun, kadın olsun yemek, içmek veya başka amaçlarla kullanılan sürmelik, kaşık, çatal, tarak, iğne veya bunlara benzer altın ve gümüşten imal edilmiş eşyaları (kolye vb gibi şeyler) ve mutfak malzemelerini kullanmaları haramdır.