D vitamini hangi hastalıkları önler?

İçindekiler:

  1. D vitamini hangi hastalıkları önler?
  2. Sinirsel bozukluk hangi vitamin eksikliği?
  3. D vitamini vücuttaki görevi nedir?
  4. A vitamini için neler yemeliyiz?
  5. Hangi B vitamini sinirlere iyi gelir?

D vitamini hangi hastalıkları önler?

A vitamini insan vücudunda her türlü enfeksiyonu ve mikrobu önler. A vitamini doğada iki farklı şekilde bulunur. Bunlardan biri sadece hayvansal gıdalarda bulunurken, diğeri ise dolaylı yoldan pigmentli bitkiler tarafından A vitaminine dönüştürülür. Buna en iyi örnek ise havuçtur.

Sinirsel bozukluk hangi vitamin eksikliği?

Beriberi Hastalığı: İleri derecede B1 vitamini eksikliği sonucu ortaya çıkan sinir ve cilt hastalığıdır. Bu hastalıkta kalpte, bacaklarda ve vücudun başka yerlerinde ödem, kalp damar bozukluğu, el ve ayaklarda sancı, karıncalanma, eklemlerde şişme ve ruhsal dengesizlikler görülür.

D vitamini vücuttaki görevi nedir?

D vitamini vücutta önemli görevleri olan yağda çözünen bir vitamindir. Diyetle alınan kalsiyum ve fosforun bağırsaklardan emilmesini sağlar. Kemik erimesine yol açan bir hormon olan, paratiroid hormonun salgılanmasını önler. Vücutta kalsiyum ve fosfor dengesini sağlar, kemik ve kasların sağlığı için gereklidir.

A vitamini için neler yemeliyiz?

A vitaminin bulunduğu besinler şöyle sıralanabilir:
  • Hayvansal gıdalar: Karaciğer, balık yağı, süt, tereyağı, yumurta, böbrek, peynir, yoğurt.
  • Bitkisel gıdalar: Ispanak, maydanoz, mercimek, pırasa, brokoli, pazı, kabak, havuç, patates, kavun, kırmızı biber, greyfurt, bezelye, karpuz.

Hangi B vitamini sinirlere iyi gelir?

B12 vitamini, beynin ve sinir sisteminin normal işlevini sürdürmesi için çok önemlidir. Ayrıca alyuvarların oluşumunda önemli bir rol oynar. DNA'nın oluşturulmasına ve düzenlenmesine yardımcı olur.