Vücut Yağ Endeksi nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Vücut Yağ Endeksi nasıl hesaplanır?
  2. Vücutta yağ birikimi nasıl olur?
  3. Yağ oranı yüzde kaç olmalı?
  4. Vücut yağ dengesi nasıl sağlanır?

Vücut Yağ Endeksi nasıl hesaplanır?

Vücut kitle indeksi (VKİ), vücut ağırlığının (kg), boy uzunluğunun metre cinsinden karesine bölünmesiyle hesaplanır. İdeal ağırlık ise ulaşılmak istenen VKİ'nin, boy uzunluğunun karesi ile çarpılmasıyla elde edilir.

Vücutta yağ birikimi nasıl olur?

Vücutta yağlanma neden olur? Sağlıksız beslenme: Aşırı yağlı ve karbonhidrattan zengin gıdalar yenilmesi, alkol, şekerli içecekler, bisküvi, çikolata ve cips gibi abur cubur tüketimin fazla olması yağlanmayı artırıyor. Hareketsizlik: Hareketsiz bir yaşam tarzı, fazla kilo ve yağların başlıca nedenlerinden biri.

Yağ oranı yüzde kaç olmalı?

Vücutta yağ oranı ortalama olarak kadınlarda yüzde 22-28, erkeklerde ise yüzde 12-20 olmalıdır. Vücut yağ oranı kadınlarda yüzde 30 erkeklerde yüzde 25 üzerinde olması durumu obeziteyle ilişkilendirilir.

Vücut yağ dengesi nasıl sağlanır?

Öncelikle seçeceğiniz cilt temizleme ürünleriyle cildinizi, gözeneklerin içine kadar temizlemelisiniz. Temizleme jeli, tonik, haftada bir ya da iki kere maske/peeling yaparak cildinizi sürekli olarak temiz tutmalısınız. Daha sonra ise sebum kontrol kremini her gün düzenli olarak kullanabilirsiniz.