Aşılama işlemi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Aşılama işlemi nasıl yapılır?
  2. Aşılama ne kadara mal oluyor?
  3. Hamile kalmak için aşılama nasıl yapılır?
  4. Aşılama yöntemi kimlere uygulanır?
  5. Aşılama ağrılı bir işlem midir?

Aşılama işlemi nasıl yapılır?

Aşılama, erkeğin sperm hücrelerinin alınarak kadının rahminin içine bırakılmasıdır. Aşılama işlemi esnasında, erkekten alınan spermler gelişmiş enjektör iğneler yardımı ile rahim içine bırakılır. Bu işlem sonucunda yüksek ihtimalle döllenme sağlanır.

Aşılama ne kadara mal oluyor?

Kliniğimizde aşılama fiyatları 2021 yılında ortalam 10 TL arasında değişmektedir. Bu aşılama tedavisi fiyatı muayeneler, yumurta takibi, ve aşılama işlemini kapsamaktadır. Sperm yıkama ve aşılama kateteri ise ek ücrete tabidir.

Hamile kalmak için aşılama nasıl yapılır?

Aşılama kısa bir şekilde cevap vermek gerekirse, erkekten alınan spermlerin tamamının kadının rahminin içerisine bırakılması işlemidir. Bu sayede hamile kalma ihtimali yükselmektedir. Tedavi süreci boyunca son teknoloji kullanılarak hazırlanmış enjektörler sayesinde spermler rahmin içerisine enjekte edilebilmektedir.

Aşılama yöntemi kimlere uygulanır?

Kimlere aşılama yapılır? Sperm sayısı hafif düşük ise, sperm hareketi hafif düşük ise, açıklanamayan infertilitede, erken evre endometriozisde, kadında yumurtlama problemi varsa ve yumurta takibi ile gebelik elde edilemediyse, sosyal sebeplerle gebelik eldesini hızlandırmak isteyen çiftlerde uygulanabilir.

Aşılama ağrılı bir işlem midir?

Aşılama işlemi sırasında ve sonrasında anne adayları nadiren oldukça hafif bir kasık ağrısı hissedebilir. Bu hissedilen hafif ağrı normal bir ağrıdır. Fakat genel olarak aşılama tedavisine bakıldığında; aşılama işlemi uygulanan kadınların büyük bir çoğunluğunda böyle bir ağrı oluşumu gözlemlenmemektedir.