Çamaşır makinesindeki kireci nasıl temizlenir?

İçindekiler:

  1. Çamaşır makinesindeki kireci nasıl temizlenir?
  2. Limon tuzu çamaşır makinesine zarar verir mi?
  3. Çamaşır makinesinin içindeki kireç nasıl temizlenir?
  4. Rezistanstaki kireç nasıl temizlenir?

Çamaşır makinesindeki kireci nasıl temizlenir?

Öncelikle sirke ve tuzu güzelce karıştırın, ardından çamaşır makinesinin deterjan bölmesine bu karışımı koyun. (Dilerseniz tuzu deterjan bölümüne koyup sirkeyi doğrudan makinenin içine de dökebilirsiniz.) Ardından makinenizi içi boş bir şekilde, 90 derecede 1,5 saat kadar çalıştırın. İşte bu kadar!

Limon tuzu çamaşır makinesine zarar verir mi?

Limon tuzunun adeta bir kireç çözücü olduğunu bilmeyen yoktur herhalde. Su ısıtıcılarında yaşanan kireçlenmeyi çözdüğü gibi çamaşır makinesinde oluşan kireçlenmeyi de giderecek etkiye sahiptir. Tabi periyodik aralıklarla kullanırsanız.

Çamaşır makinesinin içindeki kireç nasıl temizlenir?

Evde hazırlayacağınız basit bir karışımla farklı bir temizlik formülü elde edebilirsiniz. Bunun için yarım su bardağı karbonatı ve yarım litre beyaz sirkeyi karıştırarak makinenizin deterjan haznesine boşaltmanız ve makineyi çalıştırmanız yeterli.

Rezistanstaki kireç nasıl temizlenir?

Bir litre su ile iki su bardağı beyaz sirkeyi karıştırarak makinenizin tamburuna ve deterjan haznesine ekleyin ve makinenizi çalıştırın. Yüksek sıcaklıkta ve kısa programda yapacağınız bu yıkamanın ardından makinenizdeki kireçlenmenin azaldığını ve hatta kötü koku varsa bunların da yok olduğunu görebilirsiniz.