Lise diploma puanı nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. Lise diploma puanı nasıl öğrenilir?
  2. Lise diploması nerede bulunur?
  3. E devletten diploma Ciktisi nasil alinir?
  4. Üniversite diploma notu nasıl öğrenilir?
  5. Lise diploması ücreti ne kadar?

Lise diploma puanı nasıl öğrenilir?

E devlet kapısı, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği sayesinde internet ortamında lise mezuniyet belgesi sorgulama imkanı tanınmıştır. Vatandaşlar T.C. kimlik numaraları ve e devlet şifreleri ile E devlet Kapısı üzerinden diploıma yerine de geçen lise mezuniyet belgelerini sorgulayabilir.

Lise diploması nerede bulunur?

Açık lise (AÖL) diplomaları Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri vasıtasıyla alınabiliyor. Dönem sonunda mezun olmuş durumda olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilmiş olan tarihten yaklaşık olarak 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilir.

E devletten diploma Ciktisi nasil alinir?

kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı"nı bulmalısınız. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın sunduğu hizmetler arasından "Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama" başlığını seçmelisiniz.

Üniversite diploma notu nasıl öğrenilir?

E-Devlet' e giriş yaptığınızda Yükseköğretim hizmetlerinde yer alan "Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama" ekranından Üniversite, Fakülte/MYO/YO/Enstitü, program, diploma notu, mezuniyet tarihi bilgilerine anında ulaşabiliyorsunuz.

Lise diploması ücreti ne kadar?

Buna göre; tarihinden itibaren mezun olan öğrencilerimizden diploma harç bedeli alınmayacaktır. Ancak sözü edilen Kanunun yürürlüğe girdiği tarihinden önce mezun olan öğrencilerimiz, diploma harç bedeli olarak 10 TL ödemeye devam edeceklerdir.