Disk atma teknikleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Disk atma teknikleri nelerdir?
  2. Uzun atlama mesafesi nasıl ölçülür?
  3. Uzun atlamada kaç atlama hakkı vardır?
  4. 3 adım atlamada kaç hak vardır?
  5. Dikey atlama nedir?
  6. Ciritle atlama nedir?
  7. Sırık nedir ne demek?
  8. Sırık kebabı nedir?
  9. Sırık ne demek TDK?

Disk atma teknikleri nelerdir?

Disk Nasıl Atılır Diskin ortası avucunun ortasına gelecek şekilde tutar ve parmaklarıyla diskin kenarlarını kavrar. Sert ve ayaklar birbirine yakın şekilde dönerek diski atış bölgesine atar. Bir buçuk tur döndüğünde yüzü atış bölgesine dönüktür ve bu esnada diski elinden çıkarır.

Uzun atlama mesafesi nasıl ölçülür?

Ölçüm, basma tahtası ile birlikte atletin kum havuzundaki en yakın izi arasındaki uzaklık temel alınarak yapılır. Başka bir ifadeyle; kumdaki ayak basılan mesafe olan atletlerin havuzu terk ediş noktası baz alınarak ölçüm yapılır. Ölçülen uzunluk, alttaki en yakın santimetreye indirgenerek yazılır.

Uzun atlamada kaç atlama hakkı vardır?

Atlama Kuralları Her başarılı atlayışta çıtanın yükseltilmesiyle 3 deneme hakkı doğar. Uzun atlamada atlanılan mesafe, çıkış pistindeki çıkış hattının ön kenarından atletin kum havuzunda bıraktığı en yakın ize kadar olan uzunluktur. 3 adım atlamada çıkış işareti tahtası, atlama havuzuna 11 m . mesafede bulunur.

3 adım atlamada kaç hak vardır?

· 3 adım atlamada 3 atlama hakkı vardır. Ve bu atlayışların en iyi olanı baz alınır ve son 8'e kalmaya çalışılır. · Sporcu Sıçrama tahtasının ilerisine geçer ise faul olur. · Atlayış sonrası kum havuzunun içerisine düşmez veya dışarıdan bir yere(ilk temas) değer ise yine faul olur.

Dikey atlama nedir?

Bu atlamada prensip vücudun çıtanın üzerinden düşürmeden geçmesidir. ... Birincisi mesafe dikey olarak ölçülür, ikincisi başarı ve başarısızlık belirli bir yükseklikteki çıtayı aşmaya bağlıdır, üçüncüsü ise atlet başarılı olduğu sürece sayısız deneme hakkına sahiptir.

Ciritle atlama nedir?

Atletizmdeki atma sporlarından olan cirit atma, cirit diye anılan aleti belli kurallar çerçevesinde en uzağa atma amaçlı spordur. ... Seyirciler ve görevliler için tehlikeli olabileceği için şartların sağlanmadığı turnuvalarda diğer atletizm dallarının aksine dışında yapılmadığı olmaktadır.

Sırık nedir ne demek?

İnce ve ucuna doğru gittikçe daha da incelen, uzun ve düz ağaç. (spor) Sırıkla atlamada kullanılan, kamış, kauçuk, metal vb.den yapılmış uzun, esnek çubuk.

Sırık kebabı nedir?

Sırık kebabı 4-6 aylık küçükbaş hayvanlar ile yapılır. Kuzu ve oğlak en çok tercih edilen küçükbaş hayvanlardandır. ... Kuzunun iç organları temizlendikten sonra kuzu, sırık boynundan çıkacak şekilde sırığa geçirilir ve boynu sırığa bağlanır. Kullanılan sırık reçinesiz bir ağaçtan yapılmalıdır.

Sırık ne demek TDK?

sırık, -ğı a. Değnekten uzun ve kalınca ağaç: “Hızlandıkça sırığın gıcırtısı artıyordu.” -A. Ağaoğlu. Sırıkla atlamada kullanılan kamış, kauçuk, metal vb. yapılmış uzun esnek çubuk.