Heyet raporu yüzdeleri nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Heyet raporu yüzdeleri nasıl hesaplanır?
  2. Görme engelli raporu yüzde kaç 2019?
  3. Görme kaybı nasıl ölçülür?
  4. Heyet raporu neye göre verilir?
  5. Görme keskinliği kaç olmalı?
  6. Heyet raporunda neler var?
  7. ÖTV indirimi için rapor nasıl alınır?

Heyet raporu yüzdeleri nasıl hesaplanır?

Her bir engel ve oranları ayrı ayrı ifade edilmektedir. Hesaplamalar en büyük oran – 0 işlemi üzerinden başlar....Görme engeli P, işitme engeli % olduğunda;
  1. 100 - 50 = 50,
  2. 50 x ,
  3. 12 = 12,5 en yüksek oranı yeniden eklediğimizde 62,5 şeklinde hesaplanır. Şayet kişi 60 yaş üzerinde ise bu orana eklenir.

Görme engelli raporu yüzde kaç 2019?

Tek göz kaybında heyet hastanelerden verilen rapor oranı yüzde 32'dir. Engelli ya da malulen emeklilik için en az yüzde 40 oranında raporunuzun bulunması gerekmektedir. Başka rahatsızlıklarınız varsa bu oran yüzde 40'a çıkabilir ancak sadece tek göz kaybı varsa alacağınız rapor oranı yüzde 32 olacaktır.

Görme kaybı nasıl ölçülür?

Göz muayenesi genellikle tıbbi öykünün öğrenilmesi ve herhangi bir görme sorununun yaşanıp yaşanmadığının sorulmasıyla başlar. Daha sonra detaylı göz muayenesi yapılır. Gözün fonksiyonları test edilir ve görme keskinliği ölçülür. Oftalmik görüntüleme metodlarından faydalanılır.

Heyet raporu neye göre verilir?

Heyet raporu mutlaka tam teşekküllü bir hastaneden alınır. Hastanedeki 6 ve ya 7 farklı bölümden alınan raporlar bir bütün haline getirilir. Heyet raporu alacak olan kişi dahiliye, iç hastalıkları, genel cerrahi, kulak burun boğaz ve göz hastalıkları bölümünde muayene olurlar.

Görme keskinliği kaç olmalı?

Bir kişinin görme keskinliği değeri, göz muayenesi esnasında “standart görme keskinliği” denen bir değerle kıyaslanarak ortaya çıkarılır. Snellen testinde standart (normal) GK değeri, metre cinsinden 6/6 (ya da uzunluk ölçü birimi olarak fit kullanan ülkelerde 20/20) olarak kabul edilmiştir.

Heyet raporunda neler var?

Heyet raporu alacak olan kişi dahiliye, iç hastalıkları, genel cerrahi, kulak burun boğaz ve göz hastalıkları bölümünde muayene olurlar. Ayrıca göz hastalıkları, nöroloji, ruh ve sinir hastalıkları bölümlerinde muayene olunduktan sonra heyet raporu alınır.

ÖTV indirimi için rapor nasıl alınır?

ÖTV muafiyetinden yararlanmak için tam teşekküllü devlet hastanesinden alınmış sağlık raporunda engel oranı %90 ve üzeri, ÖTV indirimden faydalanmak için ise en az %40 olmalıdır. Ayrıca “ağır engelli” ya da “sürücü belgesi alabilir” ifadelerinin yer alması gerekmektedir.